fbpx

Morske zvezde

Povišanje temperature in kislosti morja negativno vpliva na razvoj morskih zvezd.

Časnik ScienceDaily je objavil raziskavo, ki kaže, da lahko povišana temperatura morij ter koncentracija ogljikovrga dioksida dramatično dvigne populacijo morskih zvezd.

Ta raziskava je bila narejena s strani University of British Columbia in je prva, ki se je osredotočila na posladice povišanja kislosti morja – podrobneje so vzeli pod drobnogled morska bitja, ki nimajo zunanjega oklepa. Raziskovalci so v podobnih pogojih, katere najdemo v morju, preučevali vrsto morske zvezde im. Pisaster ochraceus, katero najdemo ob obali Pacifika v Severni Ameriki.

Povišanje temperature morja za 3°C in podvojitev koncentracije ogljikovega dioksida omogoča morski zvezdi, da se razvija kar dvakrat hitreje, kot bi se normalno. To pa povzroča tudi povišano težo same zvezde, saj je morska zvezda razvila v normalnih pogijoh težka 11gramov, morska zvezda razvita v spremenjenih pogojih pa tehta 17gramov. Vse to posledično vpliva na celoten ekosistem, saj v svojem življenskem ciklu potrebujejo tudi več hrane, kar spet poruši ravnovesje.

- Oglas -

Najnovejše

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×