Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Ekologija & okoljeMorske zvezde

Morske zvezde

MORDA VAS ZANIMA

Povišanje temperature in kislosti morja negativno vpliva na razvoj morskih zvezd.

- Oglas -

Časnik ScienceDaily je objavil raziskavo, ki kaže, da lahko povišana temperatura morij ter koncentracija ogljikovrga dioksida dramatično dvigne populacijo morskih zvezd.

Ta raziskava je bila narejena s strani University of British Columbia in je prva, ki se je osredotočila na posladice povišanja kislosti morja – podrobneje so vzeli pod drobnogled morska bitja, ki nimajo zunanjega oklepa. Raziskovalci so v podobnih pogojih, katere najdemo v morju, preučevali vrsto morske zvezde im. Pisaster ochraceus, katero najdemo ob obali Pacifika v Severni Ameriki.

Povišanje temperature morja za 3°C in podvojitev koncentracije ogljikovega dioksida omogoča morski zvezdi, da se razvija kar dvakrat hitreje, kot bi se normalno. To pa povzroča tudi povišano težo same zvezde, saj je morska zvezda razvila v normalnih pogijoh težka 11gramov, morska zvezda razvita v spremenjenih pogojih pa tehta 17gramov. Vse to posledično vpliva na celoten ekosistem, saj v svojem življenskem ciklu potrebujejo tudi več hrane, kar spet poruši ravnovesje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×