Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljeMorje, vir življenja

Morje, vir življenja

MORDA VAS ZANIMA

Z vesolja je dobro razvidno, da je naša Zemlja ovita v moder plašč, ki jo obdaja. Tako je Zemlja planet s kontinenti, katere obdajajo širna morja v katerih se dogaja veliko več, kot pa si mislimo.
Kar 80 % življenja na Zemlji najdemo skritega pod vodo, ki predstavlja gonilno silo, ki ohranja življenje na našemu modremu planetu.

- Oglas -

Oceani tako predstavljajo glaven vir proteinov, energije, mineralov ter ostalih proizvodov, ki jih uporablja ves svet. Bučanje morja pa poleg vsega proizvaja tudi polovico kisika, ki uravnava klimo ter naraven pretok energije.

Zato lahko mirno rečemo, da brez morja, na našem planetu ne bi bilo življenja. Zato je najmanj kar lahko storimo to, da smo v skrbeh glede tega, kaj se z morjem dejansko dogaja, saj si verjetno večina sploh ne predstavlja kakšna je škoda, ki smo jo že povzročili morju.

Problem je v tem, da smo se šele dobro začeli zavedati posledic, ki smo jih zadali našemu planetu z našo brezbrižnostjo. Zdravi oceani vzpodbujajo razolik ekosistem ter robustno okolje. Trenutno stanje naših oseanov pa je daleč od te utopije.

Nešteto pritiskov, ki smo in jih in jih še vedno povzročamo morju direktno ter indirektno vplivajo na ekosistem. Zato se postopoma nekoč zdrav ekosistem sedaj ruši. Da pa bi lahko ustavili ta proces, pa je potrebno zaščititi naša morja. Greenpeace je zato ustvaril kampanjo ‘Defending our Oceans’, ki dela na tem, da bi ohranila in varovala naša morja tudi v prihodnjosti.

- Oglas -

Tako so v kontekstu ustvarili naravna morska območja, ki so na nek način podobna naravnim parkom. Na takšen način želijo odpraviti krizo naših oceanov, pri tem pa si pomagajo z raznimi ukrepi in prepovedmi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×