Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Ekologija & okoljeMorje, vir življenja

Morje, vir življenja

MORDA VAS ZANIMA

Z vesolja je dobro razvidno, da je naša Zemlja ovita v moder plašč, ki jo obdaja. Tako je Zemlja planet s kontinenti, katere obdajajo širna morja v katerih se dogaja veliko več, kot pa si mislimo.
Kar 80 % življenja na Zemlji najdemo skritega pod vodo, ki predstavlja gonilno silo, ki ohranja življenje na našemu modremu planetu.

- Oglas -

Oceani tako predstavljajo glaven vir proteinov, energije, mineralov ter ostalih proizvodov, ki jih uporablja ves svet. Bučanje morja pa poleg vsega proizvaja tudi polovico kisika, ki uravnava klimo ter naraven pretok energije.

Zato lahko mirno rečemo, da brez morja, na našem planetu ne bi bilo življenja. Zato je najmanj kar lahko storimo to, da smo v skrbeh glede tega, kaj se z morjem dejansko dogaja, saj si verjetno večina sploh ne predstavlja kakšna je škoda, ki smo jo že povzročili morju.

Problem je v tem, da smo se šele dobro začeli zavedati posledic, ki smo jih zadali našemu planetu z našo brezbrižnostjo. Zdravi oceani vzpodbujajo razolik ekosistem ter robustno okolje. Trenutno stanje naših oseanov pa je daleč od te utopije.

Nešteto pritiskov, ki smo in jih in jih še vedno povzročamo morju direktno ter indirektno vplivajo na ekosistem. Zato se postopoma nekoč zdrav ekosistem sedaj ruši. Da pa bi lahko ustavili ta proces, pa je potrebno zaščititi naša morja. Greenpeace je zato ustvaril kampanjo ‘Defending our Oceans’, ki dela na tem, da bi ohranila in varovala naša morja tudi v prihodnjosti.

- Oglas -

Tako so v kontekstu ustvarili naravna morska območja, ki so na nek način podobna naravnim parkom. Na takšen način želijo odpraviti krizo naših oceanov, pri tem pa si pomagajo z raznimi ukrepi in prepovedmi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×