Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Moč plime

MORDA VAS ZANIMA

Veliko nas že pozna trenutno situacijo sveta – posledice globalnega segrevanja so že vidne, plastika se ne bo razgradila sama od sebe, … vendar pa ni še vse izgubljeno. Počasi a vztrajno se pojavljajo vedno nove in čistejše oblike pridobivanja električne energije.

- Oglas -

Energija ki jo proizvede veter je vsekakor čista, vendar pa ena sama veternica ne proizvede toliko energije, da bi lahko napajala celotno omrežje, kot to počnejo npr. vodne elektrarne.


Glede na to, da se gladina vode dviga, lahko preusmerimo pozornost tja. Potencial plime so opazli že mnogi, zato je samo vprašanje časa, kdaj bodo strokovnjaki naredili preboj na tem področju. Pred kratkim je eden takšnih projektov že ugledal luč sveta, saj so na Irskem, natančneje v Strangford Loughu namestili generator, katerega poganja plima, proizvede pa lahko 1.2MW energije. To je zadnja faza pred ‘velikim finalom’, ko bodo, če bo šlo vse po načrtih, namestili večji model, ki bo proizvedel še več čiste energije.

Prejšnji članekUporaba kisa doma
Naslednji članekDihalne vaje za tek

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×