To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
Zdravje & prehranaDihalne vaje za tek

Dihalne vaje za tek

MORDA VAS ZANIMA

Tek je aerobična vaja. Z besedo aerobična mislimo dejansko na kisik. Da pa bi dobili zadostno količino kisika v pljuča med tekom, pa morate pravilno dihati. Veliko tekačev ima med tekom plitvo dihanje, kar lahko na koncu lahko privede do krčev, bolečin, slabe vaje ali prehitre utrujenosti.

Globoko dihanje

- Oglas -

Večino tekačev uporablja le zgornjo tretjino kapacitete pljuč, vendar pa lahko z diafragmatičnim dihanjem zmanjšamo stress ter preprečimo morebitne krče.Takšno dihanje lahko vadimo pred ali po teku. Razlika je le v tem, da pred tekom delamo globoke vdihe skozi nos, držimo pet sekund in potem počasi izdihnemo skozi usta. Med tekom pa držanje diha ni potrebno.Veliko tekačev se tudi ne zaveda, da imajo napeta ramena, zapestja in čeljust medtem, ko tečejo. Z omenjeno tehniko dihanja to napetost sprostimo.

Enakomerno dihanje

Takšno dihanje je po navadi težko osvojiti, vendar je lahko zelo učinkovito, ko ga enkrat obvladate. Profesionalni tekači pogosto uporabljako takšno dihanje, da dosežejo željeni ritem. Po navadi uporabljajo 2-krat-2 dihanje, kar pomeni, da naredijo dva koraka pri vdihu in dva pri izdihu. Proti koncu pa preidejo na 2-krat-1 dihanje, kjer pri izdihu naredijo en korak.Lahko pa takšno dihanje pri začetniku povzroči omotico.

Očiščevalno dihanje

Če se zbudite in se počutite napeto, potem verjetno to ni pravi dan za tek. Očiščevalno dihanje pa lahko to napetost sprosti.
Ta vrsta dihanja izvira iz dihalnih vaj joge. Z sredinskima prstoma na levi roki zapremo desno nosnico. Nato štirikrat vzdihnemo skozi levo nosnico. Nato pa z palcem zapremo nosnici in zadržimo dih za štiri sekunde. Ko so te štiri sekunde pretekle, odmaknemo roko in izdihnemo osemkrat.Postopek ponovimo še na levi nosnici z desno roko.

Prejšnji članekMoč plime
Naslednji članekKratki nasveti za hitrejši spanec

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×