0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaMilijarder, ki porabi 2 milijona dolarjev na leto za svoj mladostni izgled,...

Milijarder, ki porabi 2 milijona dolarjev na leto za svoj mladostni izgled, zdaj izmenjuje mlado kri s svojim 17-letnim sinom

MORDA VAS ZANIMA

Bryan Johnson (45), uspešen podjetnik in ustanovitelj plačilnega procesorja Braintree, ki ga je PayPal kupil za 800 milijonov dolarjev, je postal eden najbolj opaznih zagovornikov transfuzij mlade krvi. Johnson, ki je zdaj na čelu podjetja Kernel, ki razvija tehnologije za izboljšanje kognitivnih sposobnosti, je prepričan, da so transfuzije mlade krvi ključ do podaljšanja življenjske dobe.

- Oglas -

Transfuzija mlade krvi: starodavno upanje za večno mladost

Kri mladih je skozi zgodovino veljala za vir mladosti in dolgoživosti. Legende pripovedujejo o grofu Drakuli, ki je živel večno, ker je pil kri mladih. Znanstvena skupnost je v zadnjih letih začela raziskovati to starodavno verovanje, vendar so rezultati še vedno nejasni. Kljub temu je Johnson ena od več oseb, ki vlagajo v to tehnologijo in upajo, da bodo s transfuzijo mlade krvi podaljšali svoje življenje.

Johnsonova naložba v mladost: Transfuzija mlade krvi

Johnson, ki je v Kernel vložil več kot 100 milijonov dolarjev iz lastnega žepa, je svojo vero v moč mlade krvi podkrepil z milijonskimi naložbami v transfuzije mlade krvi. To kontroverzno prakso je začel leta 2016, ko je vložil prvi od več milijonov dolarjev v Alkahest, biotehnološko podjetje, ki raziskuje terapije na osnovi plazme.

Transfuzija mlade krvi

Povezovanje očeta in sina preko transfuzije krvi

Poleg osebnih transfuzij mlade krvi je Johnson svojo vero v to tehnologijo razširil tudi na svojo družino. Johnson je šel celo tako daleč, da je izvedel postopek izmenjave krvi z lastnim sinom. Ta postopek, znan tudi kot plazmafereza, vključuje odstranjevanje krvi iz telesa, ločevanje plazme in vračanje preostale krvi nazaj v telo. V letu 2023 je izvedel postopek izmenjave krvi s svojim 17-letnim sinom. Izmenjava plazme, pri kateri se odstrani kri, plazma se loči in preostala kri se vrne v telo, je kontroverzna, vendar Johnson meni, da so koristi večje od tveganj.

- Oglas -

Kritiki in kontroverze transfuzij mlade krvi

Vendar pa so transfuzije mlade krvi še vedno kontroverzne in kritiki opozarjajo na pomanjkanje znanstvenih dokazov, ki bi podprli trditve o njihovih koristih. Tveganja, povezana s transfuzijami, vključujejo možnost prenosa okužb, težave z združljivostjo krvi in možne alergijske reakcije. Poleg tega nekateri strokovnjaki izpostavljajo etične dileme, ki jih prinašajo postopki s krvjo mladih donatorjev.

Krvna Plazma

Johnsonova vizija in prihodnost transfuzij mlade krvi

Kljub kritikam Johnson ostaja neomajen v svoji veri v potencial mlade krvi. Kot pionir na tem področju je odločen vlagati v raziskave in razvoj, ki bi lahko spremenili naš odnos do staranja in dolgoživosti. Verjame, da bi tehnologija, ki omogoča transfuzije mlade krvi, lahko igrala ključno vlogo v prihodnosti medicine in podaljšala življenjsko dobo človeka. Kljub izzivom in kontroverzam, ki obdajajo transfuzije mlade krvi, Johnsonova vizija in odločenost kažeta na to, da bo ta praksa v prihodnosti verjetno igrala pomembno vlogo.

.

NAJNOVEJŠE