0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPomladitvena maska iz sladkega krompirja in jagod

Pomladitvena maska iz sladkega krompirja in jagod

MORDA VAS ZANIMA

Maska iz sladkega krompirja in jagod je tako sladka in okusna, da bi jo lahko jedli z žlico – a poskusite se zadržati. Sestavine, ki jih vsebuje, so namreč kot nalašč za nego kože. Posebno koristne so za pomladitev utrujene, izsušene kože, ki ji manjka življenja. Za pomladitveni učinek sta v največji meri zaslužni dve skupini snovi, ki jih lahko najdemo v maski za obraz iz sladkega krompirja in jagod, in sicer antioksidanti ter celični regulatorji …

- Oglas -

Antioksidanti

Antioksidanti so zelo pomembni za zaviranje negativnega vpliva prostih radikalov – izjemno reaktivnih delcev in molekul, ki nastajajo kot stranski produkt različnih procesov v našem telesu. Če pustimo, da se v telesu nakopiči preveč prostih radikalov, lahko to privede do oksidativnega stresa, ki je povezan s povečanim tveganjem za najrazličnejše bolezni. Oksidativni stres pa je lahko obenem kriv tudi za pospešeno staranje kože.

Eden od najpomembnejših antioksidantov v maski za obraz iz sladkega krompirja in jagod je zagotovo vitamin C. Tako jagode kot sladki krompir vsebujejo zelo veliko tega pomembnega vitamina, ki spada med izjemno močne antioksidante (s skodelico jagod lahko pokrijemo približno 70 odstotkov naših dnevnih potreb po vitaminu C, s skodelico sladkega krompirja pa približno 65 odstotkov dnevnih potreb).

Vitamin C pa ni dragocen samo zaradi svojih antioksidativnih učinkov. Obenem gre namreč za snov, ki je nujna za tvorbo kolagena – strukturne beljakovine, ki skrbi za elastično in napeto kožo. Pri vitaminu C lahko torej govorimo o dvojnem pomladitvenem učinku.

- Oglas -

Maski za kožo je dodan tudi vitamin E (iz kapsul), ki se podobno kot vitamin C uvršča med odlične antioksidante. Zaradi nizke molekulske mase zlahka prodre skozi kožo in poskrbi za globinski pomladitveni učinek.

Celični regulatorji

Kot omenjeno, so za pomladitveno delovanje maske iz sladkega krompirja in jagod zaslužni tudi celični regulatorji. Gre za snovi, ki spodbujajo nastajanje elastinskih in kolagenskih vlaken. V to skupino seveda spada tudi že omenjeni vitamin C, nato pa so tu še vitamin A in polipeptidi.

Sladki krompir je odličen vir betakarotenov (podobno kot druga živila oranžne barve), ki se lahko v telesu pretvorijo v vitamin A. Kot je znano, je retinol – ena od oblik vitamina A – zelo pogosta sestavine krem za pomladitev kože. Vitamin A je koristen tako za površinsko kot za globinsko pomlajevanje kože. Med drugim lahko pozitivno vpliva na tvorbo kolagena. Koža je tako po zaslugi vitamina A bolj gladka in napeta.

Za piko na i poskrbijo polipeptidi, ki lahko prav tako stimulirajo sintezo kolagena, obenem pa so pomembni za pospeševanje kožnega metabolizma.

- Oglas -

Maska za kožo iz jagod in sladkega krompirja torej vsebuje impresiven nabor sestavin za pomlajevanje kože. Z njeno pomočjo bo koža na pogled precej bolj mladostna, a ne le to – sestavine v maski hkrati poskrbijo tudi za bolj zdravo kožo.

Sestavine

  • ½ sladkega krompirja
  • 3 večje jagode
  • 1 žlička javorovega sirupa
  • 2 kapsuli z vitaminom E

Navodila za izdelavo maske

Sladki krompir skuhajte in ga olupite. Nato ga narežite na koščke, ki jih stresite v kuhinjski mešalnik. Dodajte še jagode, ki ste jim pred tem odstranili peclje, javorov sirup in vsebino dveh kapsul z vitaminom E. Zmešajte, da dobite gosto pasto, ki jo nanesite na očiščeno kožo na obrazu. Izogibajte se predelu okoli oči. Počakajte približno 20 minut, nato pa masko izperite s toplo vodo. Po potrebi lahko kožo navlažite z manjšo količino kokosovega ali olivnega olja.

.

NAJNOVEJŠE