0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaMed zdravi želodčne razjede in lajša prebavo

Med zdravi želodčne razjede in lajša prebavo

MORDA VAS ZANIMA

Med sicer ne spada med najbolj hranilna živila, vsebuje sicer nekaj malega vitaminov B, aminokisline in minerale, vendar je zanj značilno močno antibakterijsko delovanje. Prehlada brez čaja, v katerega dodajamo limono in med, si skoraj več ne moremo zamisliti. Zaradi antibiotičnega delovanja ga lahko užijemo in deluje sistemsko ali pa ga nanesemo na vreznine in rane in zmanjšamo možnost okužbe. V ljudskem zdravilstvu so med uporabljali za zdravljenje cele vrste gastrointestinalnih težav.

- Oglas -

Med

Želodčne razjede

Med blaži simptome želodčnih razjed in precej skrajša čas zdravljenja, saj zmanjšuje vnetje, spodbuja krvni obtok in pospešuje rast epitelnih celic v želodčni in čreveni sluznici. Raziskave so pokazale, da uničuje bakterijo H. pylori, ki je kriva za nastanek večine želodčnih razjed. Najboljša izbira je ekološko pridelan neobdelan med, saj se v postopku pasterizacije uniči večina njegovih aktivnih sestavin.

Prebava

Pri težavah z zaprtjem se lahko poslužimo tudi medu, saj visoka koncentracija fruktoze v njem pospešuje reabsorbcijo vode v debelem črevesju, zmehča blato in deluje rahlo odvajalno. V primeru zaprtja trikrat na dan pojejte eno žlico medu in težave bodo v nekaj dneh izginile.

.

NAJNOVEJŠE