Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaStročji fižol za male in velike gospodinje

Stročji fižol za male in velike gospodinje

MORDA VAS ZANIMA

Stročji fižol je nemalokrat pozabljen, predvsem zaradi ostalih, bolj modnih stročnic, kot sta leča in čičerika. Vendar kljub temu ne smemo pozabiti nanj, saj ima izjemno malo kalorij, 100 g le okoli 35, je hranljiv in nasiten, zmanjšuje holesterol, dobro vpliva na sečila, poda pa se skoraj k vsemu kot priloga ali v solati.

Zelen, a poln karotenoidov

- Oglas -

Čeprav je stročji fižol močne zelene barve, vsebuje veliko karotenoidov, tako da ga po vsebnosti lahko primerjamo s korenjem in paradižnikom. Pri stročjem fižolu karotenoidov ne vidimo zato, ker poleg njih stročji fižol vsebuje že zelo veliko koncentriranega klorofila.

Stročji fižol

Priprava je preprosta, ne posezimo po pločevinkah

Stročji fižol si lahko pripravite čisto preprosto. Toliko, kot ga želite pojesti, ga kuhate nad paro približno 10 do 15 minut in ga nato takoj položite v hladno vodo, da bo obdržal svojo lepo zeleno barvo. Sicer se stročji fižol dobi tudi zamrznjen in v pločevinkah, vendar je potrebno vedeti, da med postopkom konzerviranja izgubi tretjino svojih fenolnih spojin in vitamina B. Stročji fižol je zelo bogat tudi z mineralom silicijem.

Pečen stročji fižol – »kaserole«

Za skorjico potrebujemo:

  • 3 rezine suhega polnozrnatega kruha,
  • žličko zmehčanega masla.
- Oglas -

Za nadev potrebujemo:

  • Skodelico jogurta na grški način,
  • žličko soli,
  • 1 žličo česna v prahu,
  • ¼ žličke kajenskega popra,
  • žlico oljčnega olja,,
  • 1 večjo čebulo,
  • 500 g stročjega fižola,
  • ½ skodelice na grobo naribanega sira cheddar.

Pečico segrejte na 180 stopinj, nato pa se lotite priprave. Kruh in maslo zmeljite v multipraktiku, nato pa posebej zmešajte še jogurt, pol žličke soli, česen v prahu ter kajenski poper.

V veliki ponvi segrejte olivno olje, dodajte nasekljano čebulo in še ½ čajne žličke soli ter pražite, dokler se čebula ne zmehča. Dodajte surov stročji fižol, polovico žličke česna v prahu in pražite še 4 minute. Nato vse skupaj odstavite z ognja in vmešajte sir ter jogurt na grški način. Vse skupaj stresite v pekač in potresite z mešanico drobtin (ki smo jih dobili tako, da smo zmeli star kruh) in masla ter pecite pol ure.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×