Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Zdravje & prehranaManj škodljivih snovi v prehrani

Manj škodljivih snovi v prehrani

MORDA VAS ZANIMA

Dioksini in poliklorirani bifenili so trajno prisotni onesnaževalci okolja, ki se kopičijo v prehranski verigi in imajo škodljive učinke na zdravje, vključno s povzročanjem raka. Evropska agencija za varnost hrane je izdala novo poročilo o dovoljeni ravni dioksinov ter polikloriranih bifenilov v hrani, s čimer želijo zaščititi potrošnike v Evropski Uniji.

Ribe in jajca
Ker se dioksini in PCB-ji kopičijo v maščobi, njihove najvišje koncentracije ugotavljajo v živilih živalskega izvora (mleko, meso, jajca, ribe).
- Oglas -

V zadnjem desetletju je na območju Evrope prišlo do splošnega upada izpostavljenosti omenjenim snovem. Največja stopnja onesnaženosti je bila prisotna v hrani živalskega izvora. K skupni izpostavljenosti malčkov so največ prispevali mleko in mlečni izdelki, v drugih starostnih skupinah pa so prevladovale ribe ter morska hrana.
Zavedati se moramo, da je bila hrana tarčno vzorčena, zato lahko prihaja do prevelike oziroma premajhne ocene izpostavljenosti škodljivim učinkovinam na nekem območju. Pomembna je tudi starost potrošnika hrane ter država, v kateri ta živi. Poročilo priporoča nadaljnji poostren nadzor hrane, ki je bila označena kot glavni vir skupne izpostavljenosti prebivalstva.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×