Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Zdravje & prehranaManj škodljivih snovi v prehrani

Manj škodljivih snovi v prehrani

MORDA VAS ZANIMA

Dioksini in poliklorirani bifenili so trajno prisotni onesnaževalci okolja, ki se kopičijo v prehranski verigi in imajo škodljive učinke na zdravje, vključno s povzročanjem raka. Evropska agencija za varnost hrane je izdala novo poročilo o dovoljeni ravni dioksinov ter polikloriranih bifenilov v hrani, s čimer želijo zaščititi potrošnike v Evropski Uniji.

Ribe in jajca
Ker se dioksini in PCB-ji kopičijo v maščobi, njihove najvišje koncentracije ugotavljajo v živilih živalskega izvora (mleko, meso, jajca, ribe).
- Oglas -

V zadnjem desetletju je na območju Evrope prišlo do splošnega upada izpostavljenosti omenjenim snovem. Največja stopnja onesnaženosti je bila prisotna v hrani živalskega izvora. K skupni izpostavljenosti malčkov so največ prispevali mleko in mlečni izdelki, v drugih starostnih skupinah pa so prevladovale ribe ter morska hrana.
Zavedati se moramo, da je bila hrana tarčno vzorčena, zato lahko prihaja do prevelike oziroma premajhne ocene izpostavljenosti škodljivim učinkovinam na nekem območju. Pomembna je tudi starost potrošnika hrane ter država, v kateri ta živi. Poročilo priporoča nadaljnji poostren nadzor hrane, ki je bila označena kot glavni vir skupne izpostavljenosti prebivalstva.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×