Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
Zdravje & prehranaMagnezijevo olje: pri čem vse vam lahko pomaga?

Magnezijevo olje: pri čem vse vam lahko pomaga?

MORDA VAS ZANIMA

Magnezij je mineral, ki ga naše telo nujno potrebuje. Sodeluje pri več kot 300 različnih procesih v našem telesu, še posebej pa je pomemben za naš srčno-žilni in živčni sistem ter za mišice. Pomanjkanje magnezija lahko tako privede do resnih težav. Uživanje živil, ki veljajo za dober vir magnezija, je torej vsekakor pomembno, vendar pa je danes prst žal pogosto precej osiromašena – kar posledično pomeni tudi hranilno osiromašenost hrane, ki jo uživamo. Magnezij pri tem ni izjema.

- Oglas -

Vse več strokovnjakov tako priporoča tudi uporabo magnezijevega olja, namenjenega zunanji rabi. Tako se lahko magnezij absorbira neposredno skozi kožo. Uporaba magnezijevega olja ima lahko zato ogromno pozitivnih učinkov na naše zdravje in počutje. Tokrat izpostavljamo samo nekatere najbolj izrazite blagodejne učinke magnezijevega olja.

Magnezij

Pomoč pri blaženju bolečin – tudi pri glavobolu

Z magnezijevim oljem si lahko pomagate, če vas mučijo bolečine v določenih delih telesa. Magnezijevo olje naj bi bilo med drugim učinkovito tudi pri blaženju bolečin v sklepih – uporablja pa se celo kot naravna pomoč pri glavobolu. Magnezij je namreč mineral, ki je znan po tem, da sprošča mišice, obenem pa pomaga pri blaženju vnetij v telesu. To bo pospešilo proces samoobnove telesa, zato bo bolečina že kmalu precej manj intenzivna.

Podpora za zdrave kosti

Ko gre za zdravje naših kosti, je mineral, na katerega običajno najprej pomislimo, kalcij. Vendar pa ima tudi magnezij pomembno vlogo pri ohranjanju trdnih kosti. S pomočjo magnezijevega olja lahko tako zmanjšate tveganje za zniževanje kostne gostote, ki lahko čez čas privede celo do osteoporoze.

Zdrava in lepa koža

- Oglas -

Nekateri priporočajo uporabo magnezijevega olja tudi tistim, ki imajo težave s kožo. Magnezij naj bi namreč prispeval tudi k odmašitvi por in pomagal preprečevati nastajanje mozoljčkov. Poleg tega pa lahko magnezij pomaga pri uravnavanju količine izločenih maščob.

magnezijevo olje pozitivni učinki

Boljša prekrvavitev

Imate težave s prekrvavitvijo? Običajno so te težave najbolj izrazite v predelu nog, zato so pogosto povezane tudi z nastajanjem krčnih žil. Eden od možnih razlogov za težave s prekrvavitvijo je lahko prav pomanjkanje magnezija. Z uporabljanjem magnezijeve olja lahko tako uspešno in povsem naravno pospešite prekrvavitev ter tako preprečite resnejše zaplete.

Blaženje negativnih učinkov stresa in pomoč pri spanju

Magnezij nima zgolj pozitivnih učinkov na naše fizično zdravje, ampak je pomemben tudi za naše psihično počutje. Ljudje, ki jim primanjkuje magnezija, se tako pogosto precej težje spopadajo s stresom, kar seveda pušča posledice na njihovem zdravju. Obenem pomanjkanje magnezija pomeni tudi več možnosti za težave s spanjem. Če se tudi sami soočate z nespečnostjo ali nemirom, lahko poskusite z uporabo magnezijevega olja.

Naravna pomoč pri diabetesu

Čeprav na diabetes vpliva ogromno dejavnikov, naj bi imel med njimi zelo pomembno mesto prav magnezij. Povečan vnos magnezija pri diabetikih pogosto pomeni manj težav z nadzorovanjem bolezni, saj gre za mineral, ki lahko pomaga pri uravnavanju krvnega sladkorja. Redna uporaba magnezijevega olja, seveda po predhodnem posvetu z zdravnikom, lahko tako močno pomaga ljudem, ki se spopadajo s sladkorno boleznijo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×