0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaMagnezijevo olje in vsi njegovi pozitivni učinki

Magnezijevo olje in vsi njegovi pozitivni učinki

MORDA VAS ZANIMA

Za kaj vse je odlično vedno bolj priljubljeno magnezijevo olje za lokalno uporabo in na kaj moramo biti pri njegovi uporabi pozorni?

- Oglas -

Ublažite bolečino v sklepih

Eden izmed glavnih razlogov za uporabo magnezijevega olja je ublažitev bolečine. Olje je namreč naravno sredstvo za sproščanje mišic in če ga nanesete na vnete mišice, lahko pripomore k zmanjšanju bolečine. Ugotovili so tudi, da prispeva k zmanjšanju bolečin v hrbtu.

Boj z glavobolom

Pomanjkanje magnezija je lahko eden izmed povzročiteljev za glavobol, zato lahko z dodajanjem magnezija, če je ta seveda vzrok glavobola, pomembno vplivate na zmanjšanje bolečine. Najboljši način za uporabo je, da magnezijevo olje nanesete neposredno na kožo. Uporabite lahko pršilko. Napršite stopala, dlani in trebuh. To počnite dvakrat na dan, zjutraj in pred spanjem ali pa ko začutite, da prihaja glavobol.

Izboljšajte kožo

Raziskave kažejo, da lahko magnezijevo olje pripomore k preprečevanju izbruha aken, koristno pa je tudi za preventivo pred rosaceo.

- Oglas -

Magnezijevo olje za lažje spanje

Ker magnezij sprošča mišice, poskrbi tudi za občutek pomirjenosti, hkrati pa skrbi za normalno delovanje živčnega sistema, zato lahko pripomore k lažjemu in bolj kakovostnemu spancu.

Naravni dezodorant

Magnezijevo olje naj bi zmanjševalo potenje, če mu dodate nekaj kapljic eteričnega olja sivke, pa dobite pravi naravni dezodorant.

Na kaj morate biti pozorni?

Magnezijevega olja nikar ne nanašajte na sveže obrito kožo, saj vas bo ta bolela, zato pred uporabo vedno počakajte, da mine vsaj dvanajst ur od zadnjega britja. Ko bo telo vsrkalo toliko magnezija, kot ga potrebuje, se lahko zgodi, da na koži opazite belo sled. Preprosto obrišite ali izperite.  Uporabljajte ga vsaj pol ure pred tuširanjem ali kopanjem, da zagotovite, da se magnezij vsrka v telo.

.

NAJNOVEJŠE