Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Lepota & kozmetikaMagnezijevo olje in vsi njegovi pozitivni učinki

Magnezijevo olje in vsi njegovi pozitivni učinki

MORDA VAS ZANIMA

Za kaj vse je odlično vedno bolj priljubljeno magnezijevo olje za lokalno uporabo in na kaj moramo biti pri njegovi uporabi pozorni?

- Oglas -

Magnezijevo olje

Ublažite bolečino v sklepih

Eden izmed glavnih razlogov za uporabo magnezijevega olja je ublažitev bolečine. Olje je namreč naravno sredstvo za sproščanje mišic in če ga nanesete na vnete mišice, lahko pripomore k zmanjšanju bolečine. Ugotovili so tudi, da prispeva k zmanjšanju bolečin v hrbtu.

Boj z glavobolom

Pomanjkanje magnezija je lahko eden izmed povzročiteljev za glavobol, zato lahko z dodajanjem magnezija, če je ta seveda vzrok glavobola, pomembno vplivate na zmanjšanje bolečine. Najboljši način za uporabo je, da magnezijevo olje nanesete neposredno na kožo. Uporabite lahko pršilko. Napršite stopala, dlani in trebuh. To počnite dvakrat na dan, zjutraj in pred spanjem ali pa ko začutite, da prihaja glavobol.

Izboljšajte kožo

Raziskave kažejo, da lahko magnezijevo olje pripomore k preprečevanju izbruha aken, koristno pa je tudi za preventivo pred rosaceo.

Magnezijevo olje za lažje spanje

- Oglas -

Ker magnezij sprošča mišice, poskrbi tudi za občutek pomirjenosti, hkrati pa skrbi za normalno delovanje živčnega sistema, zato lahko pripomore k lažjemu in bolj kakovostnemu spancu.

Naravni dezodorant

Magnezijevo olje naj bi zmanjševalo potenje, če mu dodate nekaj kapljic eteričnega olja sivke, pa dobite pravi naravni dezodorant.

Na kaj morate biti pozorni?

Magnezijevega olja nikar ne nanašajte na sveže obrito kožo, saj vas bo ta bolela, zato pred uporabo vedno počakajte, da mine vsaj dvanajst ur od zadnjega britja. Ko bo telo vsrkalo toliko magnezija, kot ga potrebuje, se lahko zgodi, da na koži opazite belo sled. Preprosto obrišite ali izperite.  Uporabljajte ga vsaj pol ure pred tuširanjem ali kopanjem, da zagotovite, da se magnezij vsrka v telo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×