0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaRastlinsko mleko, ki vas bo zazibalo v spanec

Rastlinsko mleko, ki vas bo zazibalo v spanec

MORDA VAS ZANIMA

Za vas smo pripravili recept za mleko iz ameriških (pekan) orehov, ki bo poskrbelo za rastlinsko alternativo kozarcu mleka pred spanjem.

- Oglas -

Mleko iz ameriških oreščkov

Ameriški oreh vsebuje tudi magnezij

Mleko iz ameriškega oreha je odlična izbira, saj ti veljajo za enega izmed najbolj zdravih oreščkov, saj vsebujejo izredno bogato paleto hranljivih snovi. V njih najdemo 19 vitaminov in mineralov, vključno z vitaminoma A in E, pa tudi folno kislino, kalcij, magnezij, baker, fosfor, kalij, mangan, cink in več različnih B vitaminov. Bogat je z nenasičenimi maščobami in antioksidanti. Pekanov aromatičen okus je izredna popestritev za pripravo raznoraznih sladic. Ker so ameriški oreščki odličen vir magnezija, ki ima pomembno vlogo pri normalnem delovanju živčevja in imunskega sistema, vam bo kozarec mleka iz ameriških orehov na dan pomagal k boljšemu spanju.

Naredite si ga sami

Za pripravo mleka iz ameriških oreščkov boste potrebovali:

  • ½ skodelice ameriških oreščkov,
  • 4 skodelice vode,
  • ¼ žličke soli,
  • ¼ čajne žličke mletega cimeta,
  • ½  čajne žličke vanilije,
  • žličko medu (ali sladilo po želji).

Priprava:

Namočite ameriške oreščke v vodi in jih pustite čez noč. Dlje kot se bodo namakali, bolj kremno bo mleko. Po namakanju odlijte vodo in zelo dobro sperite ameriške orehe. Dajte v močan mešalec in dodajte vročo a ne vrelo vodo in sol.  Dodajte cimet in vanilijo in mešajte tri minute oziroma dokler ni napitek popolnoma kremast. Pustite, da stoji približno dve minuti in precedite skozi cedilo. Shranite rastlinsko mleko v steklen kozarec s pokrovom. Uporabite v kavi, za kosmiče ali pa kar tako.

NAJNOVEJŠE