Zdravje & prehranaKamala Katerina Gjorgjievska: V življenju iščemo okus, ne pa kosa mesa

Kamala Katerina Gjorgjievska: V življenju iščemo okus, ne pa kosa mesa

MORDA VAS ZANIMA

Kamala je znana kot veganska chefinja s tisoč in eno idejo, kako iz nekaj zapuščenih sestavin, ki jih najdete v kotu kuhinjske omare ali hladilnika, ustvariti izjemno kulinarično doživetje. V trenutku, ko je postala veganka, je postala bolj sočutna do ljudi in do sebe: »Ko začutiš ljubezen in sočutje, potem sprememba na krožniku ni pomembna. Lačni hrane ne bomo nikoli, lačni ljubezni smo pa že dolgo.« S svojim delom želi spodbuditi ljudi, da razmišljajo s svojo glavo, saj bodo tako vedno znova uživali v okusu lastne ustvarjalnosti.

- Oglas -

Kamala Katerina Gjorgjievska

S svojim delom ne želite samo dajati receptov, ampak spodbujati ustvarjalnost in domišljijo ljudi, ki se srečujejo s kuhinjskimi lonci. Kako to uspeva vam? Kje najdete navdih?

S svojim delom želim spodbuditi ljudi, da razmišljajo s svojo glavo in ne sledijo receptom drugih. To, kar si je nekdo izmislil ali skuhal, je njegovo, ti poišči svoje. Tako boš vedno znova okušal lastno ustvarjalnost. Nekdo je imel določene sestavine v hladilniku. Ti nimaš niti polovice tega. In kaj potem? To ne pomeni, da ne boš mogel jesti tega, kar si želiš. Ustvarjalnost in domišljija sta svoboda v neskončnosti. Vsakič drugače, ne pa da vse življenje uporabljaš en preverjen recept. Družba nas uči, da ne razmišljamo s svojo glavo in da ne sledimo svojemu receptu, ampak receptu drugih. Zato nam lahko tisočletja strežejo, kar ugaja njim. Prišel je čas, da si postrežemo po svojem okusu. Vem, da mi bo enkrat uspelo. Navdih prihaja iz ljubezni do sebe. Želja, da damo nekaj novega in lepega sebi. Duša je prišla na ta planet raziskovat, um in ego pa želita preverjene stvari.

Ste vegetarijanka postali zaradi čuta do živali ali zaradi zdravja? Kako se vam je spremenilo življenje po tem, ko ste s krožnika odstranili meso? Ga kdaj pogrešate? 

- Oglas -

Vegetarijanka sem postala v trenutku, ko sem slišala za karmo in reinkarnacijo. Torej: če ubijem, me ubije. Po zakonu narave te tisto, kar v tem življenju poješ, poje v naslednjem. Kdaj? Ne vem. Ampak to je zagotovo začaran krog. Predvsem pa imajo tudi živali dušo. Vse, kar ima srce, lahko občuti ljubezen in bolečino. Raje sem se odločila, da ljubim. Ko sem postala vegetarijanka, sem postala bolj ljubeča do sebe in do drugih. Ko sem postala veganka, sem pa postala bolj sočutna do sebe in do drugih. Človeštvo ima težavo, ker ne čuti več in posledično premalo ljubi. Ko začutiš ljubezen in sočutje, potem sprememba na krožniku ni pomembna. Lačni hrane ne bomo nikoli, lačni ljubezni smo pa že dolgo …

Več si preberite v novi reviji Zdravi Recepti >>

 

NAJNOVEJŠE