Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaKamala Katerina Gjorgjievska: V življenju iščemo okus, ne pa kosa mesa

Kamala Katerina Gjorgjievska: V življenju iščemo okus, ne pa kosa mesa

MORDA VAS ZANIMA

Kamala je znana kot veganska chefinja s tisoč in eno idejo, kako iz nekaj zapuščenih sestavin, ki jih najdete v kotu kuhinjske omare ali hladilnika, ustvariti izjemno kulinarično doživetje. V trenutku, ko je postala veganka, je postala bolj sočutna do ljudi in do sebe: »Ko začutiš ljubezen in sočutje, potem sprememba na krožniku ni pomembna. Lačni hrane ne bomo nikoli, lačni ljubezni smo pa že dolgo.« S svojim delom želi spodbuditi ljudi, da razmišljajo s svojo glavo, saj bodo tako vedno znova uživali v okusu lastne ustvarjalnosti.

- Oglas -

Kamala Katerina Gjorgjievska

S svojim delom ne želite samo dajati receptov, ampak spodbujati ustvarjalnost in domišljijo ljudi, ki se srečujejo s kuhinjskimi lonci. Kako to uspeva vam? Kje najdete navdih?

S svojim delom želim spodbuditi ljudi, da razmišljajo s svojo glavo in ne sledijo receptom drugih. To, kar si je nekdo izmislil ali skuhal, je njegovo, ti poišči svoje. Tako boš vedno znova okušal lastno ustvarjalnost. Nekdo je imel določene sestavine v hladilniku. Ti nimaš niti polovice tega. In kaj potem? To ne pomeni, da ne boš mogel jesti tega, kar si želiš. Ustvarjalnost in domišljija sta svoboda v neskončnosti. Vsakič drugače, ne pa da vse življenje uporabljaš en preverjen recept. Družba nas uči, da ne razmišljamo s svojo glavo in da ne sledimo svojemu receptu, ampak receptu drugih. Zato nam lahko tisočletja strežejo, kar ugaja njim. Prišel je čas, da si postrežemo po svojem okusu. Vem, da mi bo enkrat uspelo. Navdih prihaja iz ljubezni do sebe. Želja, da damo nekaj novega in lepega sebi. Duša je prišla na ta planet raziskovat, um in ego pa želita preverjene stvari.

Ste vegetarijanka postali zaradi čuta do živali ali zaradi zdravja? Kako se vam je spremenilo življenje po tem, ko ste s krožnika odstranili meso? Ga kdaj pogrešate? 

- Oglas -

Vegetarijanka sem postala v trenutku, ko sem slišala za karmo in reinkarnacijo. Torej: če ubijem, me ubije. Po zakonu narave te tisto, kar v tem življenju poješ, poje v naslednjem. Kdaj? Ne vem. Ampak to je zagotovo začaran krog. Predvsem pa imajo tudi živali dušo. Vse, kar ima srce, lahko občuti ljubezen in bolečino. Raje sem se odločila, da ljubim. Ko sem postala vegetarijanka, sem postala bolj ljubeča do sebe in do drugih. Ko sem postala veganka, sem pa postala bolj sočutna do sebe in do drugih. Človeštvo ima težavo, ker ne čuti več in posledično premalo ljubi. Ko začutiš ljubezen in sočutje, potem sprememba na krožniku ni pomembna. Lačni hrane ne bomo nikoli, lačni ljubezni smo pa že dolgo …

Več si preberite v novi reviji Zdravi Recepti >>

 

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×