Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravilne rastlineListi robid skrivajo zdravilno moč

Listi robid skrivajo zdravilno moč

MORDA VAS ZANIMA

Pri jagodičevju se običajno osredotočimo le na plodove, ki privabljajo z živimi barvami in obljubo razvajanja za naše brbončice. Vendar pa so v resnici uporabni tudi drugi deli rastlin. Tokrat se osredotočamo na liste robid, ki jih lahko nabiramo spomladi. Listi robid namreč skrivajo pravo bogastvo zdravilnih snovi. Iz listov kopriv je mogoče pripraviti čaj, tinkturo, poparek za zunanjo uporabo ipd. Pripravki iz listov robid so, če z njimi seveda ne pretiravamo, načeloma povsem varni, izogibati bi se jim morale le nosečnice in ženske, ki dojijo. V nadaljevanju predstavljamo nekaj najbolj izrazitih pozitivnih vplivov, ki jih prinašajo listi robid.

- Oglas -

Robide

Listi robid so prava zakladnica flavonoidov – močnih antioksidantov

Glavni razlog, zaradi katerega imajo listi robid pozitiven učinek na naše zdravje, je zagotovo ta, da vsebujejo veliko flavonoidov, med njimi tudi kvercetin. Gre za močne antioksidante, ki preprečujejo oksidativni stres in vnetja v telesu, s tem pa zmanjšajo nevarnost za številne kronične bolezni.

Pomoč pri bolečem grlu in ustnih razjedah

Pripravki iz listov robid vam pomagajo pri različnih težavah, povezanih z ustno votlino in grlom oziroma žrelom. Če vas boli grlo, si preprosto pripravite skodelico čaja iz listov robid (uporabite žličko ali dve posušenih listov), ki ga nato uporabite za grgranje. V primeru ustnih razjed na sluznici pa lahko čaj uporabite za izpiranje ustne votline, podobno kot ustno vodo.

Eliksir proti staranju iz listov robid

Zaradi antioksidantov, s katerimi so bogati, so listi robid uporabni tudi za upočasnjevanje procesa staranja. Čaj iz teh listov je tako pravi eliksir mladosti – redno uživanje pomeni manj nevarnosti za prezgodnje nastajanje gubic oziroma pomaga pri zmanjšanju izrazitosti že obstoječih.

Ublažitev težav s hemoroidi in pomoč pri diareji

- Oglas -

Med najbolj znane pozitivne učinke listov robid sodi njihova zmožnost, da pomagajo zaustaviti diarejo. Podoben učinek imajo sicer tudi pripravki iz listov malin. Poleg tega pa si je mogoče s pripravki iz listov robid pomagati tudi pri naravnem lajšanju hemoroidov. Pripravite čaj in ga nato uporabite za obkladke.

Pospeševanje celjenja ran

Uporaba obkladkov oziroma oblog, za pripravo katerih ste uporabili liste robid, poleg vsega naštetega poskrbi tudi za hitrejše celjenje ran. V čaj iz robidovih listov pomočite čist kos blaga, ki ga nato ovijte okoli prizadetega predela. Učvrstite s plastično folijo in pustite delovati pol ure.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×