Pripravite si piling za telo iz riža

Na naši koži se kopičijo odmrle kožne celice in različne nečistoče, zato je dobro, da si občasno privoščimo piling – tokrat vam predstavljamo piling za telo iz riža. To ne velja zgolj za kožo na obrazu, ampak za celotno telo. Piling poskrbi za lepši, bolj mladosten videz kože, obenem pa spodbudi prekrvavitev. Koža bo tudi bolj zdrava oziroma lahko redni pilingi pomagajo pri odpravi različnih kožnih težav. Seveda pa ni nujno, da mešanico za piling kupite, ampak se lahko priprave lotite kar sami …

Naredite si piling za telo iz riža

Riž – skrivnost lepe kože japonskih žensk?

V preteklosti so si ženske na Japonskem pogosto umivale roke z vodo, v kateri se je kuhal riž. To vodo pa so uporabljale tudi za spiranje las. Prav to naj bi bila skrivnost njihove porcelanaste kože in mehkih, sijočih las. Tokrat vam ponujamo malce drugačno idejo za uporabo riža v kozmetiki. Namesto riževe vode uporabite kar riž, seveda kot osnovno sestavino pilinga. Riž je namreč zelo učinkovit pri odstranjevanju nakopičenih nečistoč s kože, obenem pa kožo oskrbi s pomembnimi hranili. Takšen piling bo med drugim pomagal pri težavah z aknami, zamašenimi porami, mastno kožo in še mnogo več. Riž lahko uporabite samostojno ali v kombinaciji z nekaterimi drugimi sestavinami, ki se pogosto uporabljajo v naravnih pilingih.

Osnovni recept za piling iz riža

Za dober piling za telo iz riža potrebujete približno 100 gramov belega riža in 2 žlici kokosovega olja. Količino lahko po potrebi povečate, če želite izdelati več pilinga. Če je riž zelo droben, lahko uporabite kar celega, sicer pa je zrna bolje zmleti v prah. Nato primešajte kokosovo olje. Z mešanico nežno, s počasnimi, krožnimi gibi zmasirajte obraz in telo. Počakajte vsaj 5 minut, nato pa sperite.

Riž in ovseni kosmiči

Zelo dobra sestavina za domač piling so tudi ovseni kosmiči. Koristni so še posebej za tiste, ki se spopadajo z aknami. Zmešajte 170 gramov riža in 100 gramov ovsenih kosmičev. Prelijte z 1 litrom vode. Počakajte vsaj 6 ur, nato pa vodo odlijte in mešanico uporabi kot piling.

Riž in sladkor

Še ena odlična sestavina za naravni piling, ki jo je mogoče kombinirati z rižem, pa je sladkor. Kuhanemu in ohlajenemu rižu primešajte sladkor. Razmerje med suhim rižem in sladkorjem naj bo približno 3 : 1. Z mešanico zmasirajte obraz in telo.