0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaLanena semena – naravna pomoč v primeru zaprtja

Lanena semena – naravna pomoč v primeru zaprtja

MORDA VAS ZANIMA

Lanena semena so odlična naravna alternativa odvajalom, saj vsebujejo ogromno vlaknin. Če imate že dlje časa težave z odvajanjem blata, poskusite z lanenimi semeni. Zelo verjetno bo zaprtje že kmalu le še neprijeten spomin.

- Oglas -

Kaj povzroča zaprtje?

Vzroki za zaprtje oziroma oteženo odvajanje blata so različni. Pogosto je težava povezana z neustrezno prehrano, predvsem z nezadostnim uživanjem sadja, zelenjave, stročnic, žit in oreščkov. Vsa omenjena živila namreč vsebujejo veliko vlaknin, ki so nujne za dobro prebavo.

Pozorni morate biti tudi na to, da popijete dovolj tekočine oziroma vode. Zaprtje se pogosto pojavi tudi pri ljudeh, ki posvetijo premalo časa telesni aktivnosti. Še eden izmed možnih razlogov za zaprtje pa je stres. Če imate zelo hude težave z upočasnjeno prebavo, preverite še, ali ni to morda nezaželen stranski učinek zdravil, ki jih jemljete, na primer antidepresivov ali zdravil za zniževanje krvnega tlaka.

Čaj iz lanenih semen

V 500 mililitrov vode vmešajte 1 žlico lanenih semen. Mešanico zavrite, nato pa jo odstavite s štedilnika. Počakajte še nekaj minut, preden popijete čaj. Pijte po potrebi, najbolje večkrat tedensko ali celo dnevno, dokler ne zaznate izboljšanja stanja.

- Oglas -

Ne prezrite: Recept za čaj iz lanenih semen

Lanena semena, janež in ananas

Odlična kombinacija za vse, ki se bojujete z zaprtjem, so tudi lanena semena, ananas in janež. Vse naštete sestavine namreč vsebujejo snovi, ki imajo izjemno pozitiven vpliv na prebavo. Potrebujete 750 mililitrov vode, ki ji dodajte 2 žlici janeža, 1 žlico lanenih semen in rezino ananasa, nasekljano na majhne koščke. Ko voda zavre, pripravek odstavite. Po približno 10 minutah mešanico precedite in popijte tekočino. V primeru hudih težav z zaprtjem priporočamo pitje tega napitka trikrat na dan.

Lanena semena in ingver

Vsi, ki se spopadate z zaprtjem, lahko lanena semena kombinirate tudi z ingverjem. Obe sestavini namreč preprečujeta težave s prebavo. V lonec vlijte 500 mililitrov vode, ki ji dodajte 1 žlico lanenih semen in enako količino naribanega ingverja ali ingverja v prahu. Ko voda zavre, lonec odstavite. Počakajte 10 minut, nato tekočino precedite in jo popijte.

Preberite tudi: Lanena semena: Koristna za zdravje in dobro prebavo

.

NAJNOVEJŠE