0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNaravni dezodorant v stiku – izdelajte ga sami!

Naravni dezodorant v stiku – izdelajte ga sami!

MORDA VAS ZANIMA

Znojenje je povsem naraven proces, ki je zelo koristen. S tem namreč naše telo izloča strupene snovi. Prava težava pa je vonj, ki se lahko razvije. Sam znoj sicer nima posebnega vonja, vendar pa se sčasoma pojavi neprijeten vonj zaradi bakterij, ki razgrajujejo znoj v kisline. Tako se zdi uporaba dezodoranta danes skorajda nujna. Vendar pa to še ne pomeni, da se morate zadovoljiti z dezodoranti, ki jih najdete na policah trgovin. Zelo učinkovit dezodorant, ki je obenem precej bolj zdravju prijazen, lahko izdelate kar sami. Tokrat vam predstavljamo idejo za preprost dezodorant v stiku …

- Oglas -

Nevarnosti, ki jih lahko prinaša uporaba dezodorantov

Kupljeni dezodoranti, še posebej pa antiperspiranti pogosto vsebujejo snovi, ki ogrožajo naše zdravje. S tem imamo v mislih predvsem aluminijeve soli, parabene, umetne dišave in druge potencialno nevarne kemikalije. Mnoge sestavine v dezodorantih, ki se znajdejo na tržišču, so povezane celo s povečanim tveganjem za raka dojk in Alzheimerjevo bolezen. Poleg tega pa je koža pod pazduhami zelo občutljiva, v bližini pa se nahajajo limfne žleze, zato morate biti previdni pri izbiri primernih izdelkov.

Skrbno izbrana kombinacija sestavin za naravni dezodorant v stiku

Za izdelavo dezodoranta, ki vam ga predstavljamo tokrat, boste potrebovali kokosovo olje, sodo bikarbono, karitejevo maslo, koruzni škrob in eterična olja po izbiri. Kokosovo olje je znano po protiglivičnih in protibakterijskih učinkih. Tako preprečuje prekomerno razmnoževanje mikroorganizmov, ki so krivi za neprijeten vonj. Obenem kokosovo olje poskrbi za navlažitev kože. Nekateri ljudje namesto klasičnih dezodorantov uporabljajo celo zgolj kokosovo olje.

Soda bikarbona je druga pomembna sestavina. Absorbira odvečno vlago in neprijetne vonjave, hkrati pa pomaga pri uravnavanju pH-ja kože. Karitejevo maslo bo preprečilo pretirano izsuševanje kože – tudi če boste dezodorant uporabljali neposredno po britju, ne bo prišlo do nezaželene reakcije. Podobno kot soda bikarbona tudi koruzni škrob absorbira vlago. Za piko na i pa poskrbijo eterična olja. Izbiro lahko prilagodite svojim željam. Odlična so eterična olja s pomirjajočim učinkom, na primer sivkino, za dodatne protibakterijske učinke naravnega dezodoranta pa priporočamo eterično olje čajevca.

- Oglas -

Postopek izdelave dezodoranta

V loncu nad paro zmešajte 70 gramov kokosovega olja in 2 žlici karitejevega masla. V še vročo mešanico dodajte 1 žlico sode bikarbone in 40 gramov koruznega škroba. Dobro premešajte in dodajte še približno 10–15 kapljic izbranega eteričnega olja. Mešanico prelijte v prazno embalažo dezodoranta v stiku ali v posebne modelčke. Počakajte, da se povsem ohladi in strdi. Vaš naravni dezodorant v stiku je zdaj pripravljen. Uporabljajte po potrebi.

.

NAJNOVEJŠE