Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaKreme za sončenje lahko povzročijo kožnega raka?

Kreme za sončenje lahko povzročijo kožnega raka?

MORDA VAS ZANIMA

Zadnje čase je vse več slišati o tem, da kreme za sončenje z vitaminom A lahko potencialno povzročijo kožnega raka.

- Oglas -

Že kar nekaj študij je pokazalo, da retinil palmitat (tip vitamina A) lahko povzroči povišano tveganje nastanka tumorjev. Teste so sicer izvajali na živalih (mi smo sicer proti takšnim, vendar se na žalost še vedno izvajajo za veliko kozmetičnih proizvodov),vendar pa seveda ne smemo prehitevati dogodkov in trditi, da enako velja za ljudi. Za enkrat na žalost še ni dovolj dokazov, ki bi kaj takega lahko 100 % podprli. Res je, da je vitamin A lahko prisoten v nekaterih kremah za sončenje, zato je dobro vedeti, kakšna krema za sončenje je sploh idealna.

Dobro je, da ta vsebuje UVA in UVB zaščito. Faktor 30 prav tako nudi zaščito za večino ljudi, kaj več od tega pa naj že nebi bilo več primerno oziroma dovolj dobro za kožo. Bistveno pri vsaki vrsti sončne kreme pa je, da jo nanesemo na kožo v zadostni količini, da z njo prekrijemo celotno telo.

Prav tako pa je potrebno nanos kreme za sončenje obnavljati vsaki 2 uri in pa po plavanju. Po podatkih sodeč izgubijo svojo učinkovistost po 40 minutah namakanja v vodi tudi tiste kreme, ki bi naj bile odporne na vodo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×