To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
Zdravje & prehranaKreme za sončenje lahko povzročijo kožnega raka?

Kreme za sončenje lahko povzročijo kožnega raka?

MORDA VAS ZANIMA

Zadnje čase je vse več slišati o tem, da kreme za sončenje z vitaminom A lahko potencialno povzročijo kožnega raka.

- Oglas -

Že kar nekaj študij je pokazalo, da retinil palmitat (tip vitamina A) lahko povzroči povišano tveganje nastanka tumorjev. Teste so sicer izvajali na živalih (mi smo sicer proti takšnim, vendar se na žalost še vedno izvajajo za veliko kozmetičnih proizvodov),vendar pa seveda ne smemo prehitevati dogodkov in trditi, da enako velja za ljudi. Za enkrat na žalost še ni dovolj dokazov, ki bi kaj takega lahko 100 % podprli. Res je, da je vitamin A lahko prisoten v nekaterih kremah za sončenje, zato je dobro vedeti, kakšna krema za sončenje je sploh idealna.

Dobro je, da ta vsebuje UVA in UVB zaščito. Faktor 30 prav tako nudi zaščito za večino ljudi, kaj več od tega pa naj že nebi bilo več primerno oziroma dovolj dobro za kožo. Bistveno pri vsaki vrsti sončne kreme pa je, da jo nanesemo na kožo v zadostni količini, da z njo prekrijemo celotno telo.

Prav tako pa je potrebno nanos kreme za sončenje obnavljati vsaki 2 uri in pa po plavanju. Po podatkih sodeč izgubijo svojo učinkovistost po 40 minutah namakanja v vodi tudi tiste kreme, ki bi naj bile odporne na vodo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×