Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.
Ekologija & okoljeLedenik Presena prekrili z izolacijsko odejo

Ledenik Presena prekrili z izolacijsko odejo

MORDA VAS ZANIMA

V upanju, da bi upočasnili hitrost pri kateri se trenutno tali led v gorah na severnem delu Italije, so del najbolj ogroženega ledenika začeli prekrivati z izolacijskim materialom.

- Oglas -

Morda se na prvi pogled to zdi malce smešna ideja, vendar pa so dosedanji testi že pokazali, da termalna odeja res lahko reši ledenike pred taljenjem, vsaj za enkrat.

Material je velik skoraj tristotisoč kvadratnih metrov in debel 4mm, delavci pa so z njim prekrili del ledenika Presena, da bi le-tega obvarovali pred UV žarki. To pa ni prvič, da je Italija uporabila ta material, da bi preprečila taljenje ledu. Pred dvema letoma je bil že narejen manjši test, ki je pokazal, da se led topi 60 % počasneje, kot pa če je neposredno izpostavljen soncu.

Omenjeni ledenik je med letoma 1993 in 2003 izgubil že za kar 39 % ledu in krivec za to je seveda povišanje temperature.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×