0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKako preprečiti zamašitev por na obrazu?

Kako preprečiti zamašitev por na obrazu?

MORDA VAS ZANIMA

Zamašene pore na obrazu so težava mnogih. Pogosto gre za močno razširjene pore, v katerih so se nakopičili ostanki maščob, umazanija in bakterije. Zamašene pore so za marsikoga že same po sebi precej moteča estetska težava, brez ustreznega ukrepanja pa se lahko razvijejo tudi v kronične težave z aknami in razdraženo kožo.

- Oglas -

Za preprečevanje zamašitve por je najpomembnejše redno čiščenje kože s kakovostnimi kozmetičnimi produkti. Obstaja pa tudi nekaj drugih dejavnikov, ki lahko vplivajo na zamašitev por, na primer ličila, ki jih uporabljate, in hormonske spremembe. Kako torej preprečiti, da bi prišlo do zamašitve por?

Pore akne koža

Čim manj dotikanja obraza

Imate navado, da se vseskozi dotikate obraza? To lahko močno pripomore k zamašitvi por. Tako lahko namreč na kožo nanesete tudi precej mikrobov in maščob. Ko se dotikate obraza, vedno poskrbite, da so vaše roke zares čiste.

- Oglas -

Pazljivo pri izbiri krem za sončenje

Sončenje brez ustrezne zaščite je zelo nevarno, saj lahko privede celo do razvoja kožnega raka. Sicer manj nevarna, a kljub temu precej neprijetna posledica pogostega sončenja pa so tudi močno razširjene pore. Rešitev je lahko seveda uporaba krem za zaščito kože pred UV-žarki, vendar morate biti tudi pri izbiri krem pazljivi. Nekatere vrste lahko namreč zamašijo pore. Izogibajte se predvsem kremam, ki vsebujejo cinkov in titanov dioksid.  

Opustite kajenje

Kajenje ima ogromno negativnih vplivov na vaše zdravje, počutje in videz, med katerem med drugim sodi tudi to, da imajo kadilci pogosto precej več težav z zamašenimi porami na obrazu. Tako se pri ljudeh, ki kadijo, tudi v odrasli dobi nemalokrat pojavijo akne. Opustitev kajenja vam vsekakor prinaša ogromno prednosti, med katerimi je tudi lepša koža.

posteljnina in zamašene pore

Poskrbite za redno menjavo posteljnine

Kakovosten spanec je eden glavnih pogojev za lepo in zdravo kožo. Vendar pa po drugi strani za kožo ni najbolje, če je posteljnina, ki jo uporabljate, umazana. Na posteljnini se hitro nakopičijo maščobe, umazanija in odmrle kožne celice. Ponoči se lahko vse omenjene snovi ponovno naselijo na vašo kožo. Posledice so jasne – razdražena koža in zamašene pore, ki lahko privedejo tudi do aken. Če boste redno menjali posteljnino, lahko to zelo enostavno preprečite. Seveda je še posebej pomembna prevleka za vzglavnik. 

- Oglas -

Ne pozabite na čiščenje mobilnega telefona

Ste kdaj pomislili, kje vse je bil vaš telefon, preden ste ga prislonili ob uho? Večina ljudi tega nikoli ne naredi, čeprav veljajo prav naši telefoni za pravo leglo bakterij in različne umazanije. Priporočamo vam torej, da začnete z rednim čiščenjem mobilnega telefona, če tega doslej niste počeli. Tako bo manj možnosti za zamašitev por, obenem pa tudi za različne okužbe. 

Vedno odstranite ličila pred spanjem in športno aktivnostjo

Se vam pogosto zgodi, da zaspite, preden ste odstranili ličila s kože? To je ena najbolj zanesljivih poti do zamašenih por, zato se poskusite znebiti te navade. Ličila poleg tega vaši koži ne dovolijo, da diha, zato s tem, ko jih ne odstranjujete, tvegate tudi prezgodnje staranje kože. Svetujemo vam tudi, da ličila vedno odstranite pred športno aktivnostjo, saj se lahko sicer nanje ujamejo znoj in bakterije, od tu do zamašenih por pa ni več daleč.

.

NAJNOVEJŠE