Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaNADH – pot do dobrega počutja in zdravja

NADH – pot do dobrega počutja in zdravja

MORDA VAS ZANIMA

Ste že slišali za NADH, biološko obliko vodika, ki je najobetavnejša naravna snov v našem telesu? Ko NADH reagira s kisikom v celici, tam nastane energija, ki jo telo potrebuje za opravljanje svojih funkcij. Večina ljudi dobi dovolj kisika za proizvodnjo energije iz zraka, zato je prav od količine vodika v celici odvisno, koliko energije se bo proizvedlo v naših celicah.

- Oglas -

NADH

Več energije pomeni boljše delovanje in daljše življenje

Prof. dr. George D. Birkmayer, dr.medicine, svetovno priznan raziskovalec na področju biokemije, je prvi odkril pomembnost NADH pri celičnem razvoju in prenosu energije za vse telesne funkcije in organe. Ugotovil je, da je možno količino NADH povečati z zunanjim vnašanjem dodatnega stabiliziranega NADH in tako lahko povečamo energijsko raven v naših celicah. NADH je izjemno nestabilna molekula in prof. dr. Birkmayer je edini, ki mu je to molekulo uspelo stabilizitati, da je biorazpoložljiva v obliki prehranskega dopolnila in ima za to tudi vse ustrezne študije.

Več NADH kot je na voljo v celici, več energije lahko proizvede in zato deluje bolje, celica in celoten organizem pa živita dlje. Prof. Birkmayer pojasnuje, da NADH sproža katalizo kar tisoč presnovnih procesov, a vseeno izpostavlja sedem najpomembnejših fizioloških funkcij NADH. NADH povečuje energijo v srčnih celicah, popravlja spremenjeni DNA in obnavlja poškodovane celice, je eden izmed najmočnejših antioksidantov, znižuje holesterol in visok krvni tlak, pozitivno vpliva na krepitev imunskega sistema, spodbuja nastajanje hormona sreče (dopamina), izboljša pretok krvi v organih, predvsem v srcu in možganih.

Koristi pri zdravstvenih težavah

S študijami so dokazali, da dodajanje NADH lahko pomaga blažiti številne zdravstvene tegobe. Tako so se pozitivni učinki dodajanja NADH med drugim  potrdili pri sindromu kronične utrujenosti, depresiji, menopavzi, debelosti, sladkorni bolezni, Alzheimerjevi bolezni, Parkinsonovi bolezni, multipli sklerozi.

NADH blagodejen tudi za zdrave ljudi

- Oglas -

Prof. Birkmayer navaja, da je povečanje NADH blagodejno tudi za zdrave ljudi. Tako se je izkazalo, da lahko koristi pri povečanju telesne energije, pripomore k povečanju umskih sposobnosti, pomaga pri motnjah spanja in spodbuja libido tako pri moških kot pri ženskah.

Upočasnjuje staranje

Poleg številnih koristi pa dovolj velika količina NADH deluje tudi proti staranju. Z uporabo NADH je namreč možno doseči povečanje ravni ATP-ja v celicah. ATP pa je celična molekula, ki shranjuje energijo. Več ATP-ja kot ima celica na voljo, bolje lahko deluje in dlje časa lahko preživi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×