fbpx
Domov Zdravje & prehrana NADH – pot do dobrega počutja in zdravja

NADH – pot do dobrega počutja in zdravja

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Ste že slišali za NADH, biološko obliko vodika, ki je najobetavnejša naravna snov v našem telesu? Ko NADH reagira s kisikom v celici, tam nastane energija, ki jo telo potrebuje za opravljanje svojih funkcij. Večina ljudi dobi dovolj kisika za proizvodnjo energije iz zraka, zato je prav od količine vodika v celici odvisno, koliko energije se bo proizvedlo v naših celicah.

NADH

Več energije pomeni boljše delovanje in daljše življenje

Prof. dr. George D. Birkmayer, dr.medicine, svetovno priznan raziskovalec na področju biokemije, je prvi odkril pomembnost NADH pri celičnem razvoju in prenosu energije za vse telesne funkcije in organe. Ugotovil je, da je možno količino NADH povečati z zunanjim vnašanjem dodatnega stabiliziranega NADH in tako lahko povečamo energijsko raven v naših celicah. NADH je izjemno nestabilna molekula in prof. dr. Birkmayer je edini, ki mu je to molekulo uspelo stabilizitati, da je biorazpoložljiva v obliki prehranskega dopolnila in ima za to tudi vse ustrezne študije.

Več NADH kot je na voljo v celici, več energije lahko proizvede in zato deluje bolje, celica in celoten organizem pa živita dlje. Prof. Birkmayer pojasnuje, da NADH sproža katalizo kar tisoč presnovnih procesov, a vseeno izpostavlja sedem najpomembnejših fizioloških funkcij NADH. NADH povečuje energijo v srčnih celicah, popravlja spremenjeni DNA in obnavlja poškodovane celice, je eden izmed najmočnejših antioksidantov, znižuje holesterol in visok krvni tlak, pozitivno vpliva na krepitev imunskega sistema, spodbuja nastajanje hormona sreče (dopamina), izboljša pretok krvi v organih, predvsem v srcu in možganih.

Koristi pri zdravstvenih težavah

S študijami so dokazali, da dodajanje NADH lahko pomaga blažiti številne zdravstvene tegobe. Tako so se pozitivni učinki dodajanja NADH med drugim  potrdili pri sindromu kronične utrujenosti, depresiji, menopavzi, debelosti, sladkorni bolezni, Alzheimerjevi bolezni, Parkinsonovi bolezni, multipli sklerozi.

NADH blagodejen tudi za zdrave ljudi

Prof. Birkmayer navaja, da je povečanje NADH blagodejno tudi za zdrave ljudi. Tako se je izkazalo, da lahko koristi pri povečanju telesne energije, pripomore k povečanju umskih sposobnosti, pomaga pri motnjah spanja in spodbuja libido tako pri moških kot pri ženskah.

Upočasnjuje staranje

Poleg številnih koristi pa dovolj velika količina NADH deluje tudi proti staranju. Z uporabo NADH je namreč možno doseči povečanje ravni ATP-ja v celicah. ATP pa je celična molekula, ki shranjuje energijo. Več ATP-ja kot ima celica na voljo, bolje lahko deluje in dlje časa lahko preživi.

- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×