Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehranaNADH – pot do dobrega počutja in zdravja

NADH – pot do dobrega počutja in zdravja

MORDA VAS ZANIMA

Ste že slišali za NADH, biološko obliko vodika, ki je najobetavnejša naravna snov v našem telesu? Ko NADH reagira s kisikom v celici, tam nastane energija, ki jo telo potrebuje za opravljanje svojih funkcij. Večina ljudi dobi dovolj kisika za proizvodnjo energije iz zraka, zato je prav od količine vodika v celici odvisno, koliko energije se bo proizvedlo v naših celicah.

- Oglas -

NADH

Več energije pomeni boljše delovanje in daljše življenje

Prof. dr. George D. Birkmayer, dr.medicine, svetovno priznan raziskovalec na področju biokemije, je prvi odkril pomembnost NADH pri celičnem razvoju in prenosu energije za vse telesne funkcije in organe. Ugotovil je, da je možno količino NADH povečati z zunanjim vnašanjem dodatnega stabiliziranega NADH in tako lahko povečamo energijsko raven v naših celicah. NADH je izjemno nestabilna molekula in prof. dr. Birkmayer je edini, ki mu je to molekulo uspelo stabilizitati, da je biorazpoložljiva v obliki prehranskega dopolnila in ima za to tudi vse ustrezne študije.

Več NADH kot je na voljo v celici, več energije lahko proizvede in zato deluje bolje, celica in celoten organizem pa živita dlje. Prof. Birkmayer pojasnuje, da NADH sproža katalizo kar tisoč presnovnih procesov, a vseeno izpostavlja sedem najpomembnejših fizioloških funkcij NADH. NADH povečuje energijo v srčnih celicah, popravlja spremenjeni DNA in obnavlja poškodovane celice, je eden izmed najmočnejših antioksidantov, znižuje holesterol in visok krvni tlak, pozitivno vpliva na krepitev imunskega sistema, spodbuja nastajanje hormona sreče (dopamina), izboljša pretok krvi v organih, predvsem v srcu in možganih.

Koristi pri zdravstvenih težavah

S študijami so dokazali, da dodajanje NADH lahko pomaga blažiti številne zdravstvene tegobe. Tako so se pozitivni učinki dodajanja NADH med drugim  potrdili pri sindromu kronične utrujenosti, depresiji, menopavzi, debelosti, sladkorni bolezni, Alzheimerjevi bolezni, Parkinsonovi bolezni, multipli sklerozi.

NADH blagodejen tudi za zdrave ljudi

- Oglas -

Prof. Birkmayer navaja, da je povečanje NADH blagodejno tudi za zdrave ljudi. Tako se je izkazalo, da lahko koristi pri povečanju telesne energije, pripomore k povečanju umskih sposobnosti, pomaga pri motnjah spanja in spodbuja libido tako pri moških kot pri ženskah.

Upočasnjuje staranje

Poleg številnih koristi pa dovolj velika količina NADH deluje tudi proti staranju. Z uporabo NADH je namreč možno doseči povečanje ravni ATP-ja v celicah. ATP pa je celična molekula, ki shranjuje energijo. Več ATP-ja kot ima celica na voljo, bolje lahko deluje in dlje časa lahko preživi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×