0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaOdstranite ličila brez kemikalij

Odstranite ličila brez kemikalij

MORDA VAS ZANIMA

Kupljeni odstranjevalci ličil lahko vsebujejo kemikalije, ki lahko imajo na dolgi rok škodljive posledice za vašo kožo, hkrati pa so vas večinoma tudi stanejo več kot naslednji domači predlogi, s pomočjo katerih lahko odstranite ostanke ličil iz obraza.

- Oglas -

1. Olja: Kokosovo, mandljevo, olivno in jojobino olje

Skorajda vsi kupljeni odstranjevalci ličil bodo vašo kožo oropali njenih naravnih olj, kar lahko povzroči, da vaša koža postane zelo suha. Uporaba naravnega olja, kot je  kokosovo olje, olivno olje, mandljevo olje ali jojobino olje, je odličen način za čiščenje kože in odstranjevanje ličil, ne da bi jo izsušili.  Olja lahko odstranijo tudi zelo težka ličila in maskaro.  Odličen par sta jojobino in mandljevo olje, za občutljivo kožo pa zmešajte olivno olje z malce rožne vode.

2. Mleko

Tako je, kožo lahko nečistoč očistite kar z mlekom, maščobe in beljakovine v mleku bodo namreč pripomogle k vlaženju kože. Preprosto uporabite bombažno paličico in jo pomočite v mleko ter jo podrgnite tam, kjer želite odstraniti umazanijo. Mleko bo prav lepo osvežilo vašo kožo. Podoben učinek ima tudi jogurt, ki bo kožo še dodatno navlažil. Uporabite ga enako kot mleko, obraz pa izperite z obilo vode. K jogurtu lahko dodate tudi kapljico sveže stisnjenega limoninega soka.

3. Avokado

Avokadovo olje je odlično za odstranjevanje ličil, a tudi če pri roki nimate avokadovega olja si lahko pomagate s pretlačenim avokadom, ki ga z vatno blazinico nanesete na mesta, kjer so ostanki ličil in seveda dobro izperete s hladno vodo. Avokadovo olje si lahko naredite tudi sami.

- Oglas -

4. Med

Med je odlično čistilo za obraz in odstranjevalec ličil.  Vsebuje antibakterijske lastnosti in encime, ki pripomorejo k odstranitvi mrtvih kožnih celic. Prav tako je zelo vlažilen in pripomore k temu, da je koža zopet navlažena in mehka. Malo količino medu s krožnimi gibi s pomočjo vlažnega robčka iz blaga porazdelite po obrazu in pustite, da deluje pet do deset minut. Dobro izperite s toplo vodo, če je vaša koža bolj mastna dodajte kapljico limoninega soka, če pa imate suho kožo medu dodajte malce smetane.

5. Kumarice

Oprano kumarico v blenderju zmešajte v pasto, ki bo osvežila in poživila vaš obraz,  če so ostanki ličil trdovratni, lahko pasti dodate tudi kapljico jojobinega  ali olivnega olja. Z vatno blazinico nanesite na obraz in dobro izperite.

.

NAJNOVEJŠE