Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Lepota & kozmetikaKako odpraviti podočnjake in temne kolobarje?

Kako odpraviti podočnjake in temne kolobarje?

MORDA VAS ZANIMA

Če se vsako jutro v ogledalu srečate z osebo s temnimi kolobarji do ust, je čas, da nekaj naredite in se znebite lepotnih pomanjkljivosti. Ni tako težko, kot je videti.

- Oglas -

Podočnjaki

Zakaj nastanejo podočnjaki? Tako so oblikovani zaradi vazodilatacije kapilar spodnjega dela veke. Vazodilator je snov, ki širi žile in poveča pretok krvi skozi žile, zniža nam arterijski krvni tlak. Ker je koža zelo tanka,  nastane vijoličen kolobar. Gre za gensko predispozicijo, nekateri so namreč bolj nagnjeni k temu. Ni pa dovolj le genska zasnova, na podočnjake vplivajo tudi utrujenost, hiter življenjski tempo in skrbi. Če imate podočnjake tudi po dobro prespani noči, se lahko vprašate, ali imate težave s ščitnico, jetri, črevesjem ali ledvicami. Podočnjaki so bolj pogosti v času menstruacije ter v času alergij. Da se prepričate , iz kakšnega razloga imate kolobarje, je pametno oditi k zdravniku na pregled krvi.

Če pa kolobarji nastanejo zaradi načina življenja, si zapomnite, da na njih vplivajo pomanjkanje spanja, stres, kajenje, alkohol in nezdrava prehrana, ki povzroči zadrževanje vode v telesu. Vprašajte se, koliko ste spali, se zbujate naspani, pijete dovolj vode, ali uporabljate dovolj vlažno kremo za obraz in podobno.

Iz nutricističnega pogleda vam bo definitivno pomagala doza vitamina C, vitamina K in mineralov. Kaj pa lahko naredimo, da zdravimo posledice? Na podočnjake si nanesete surov krompir ali kumaro, saj imata oba razstrupljevalno funkcijo. Masirajte si temen predel pod očmi s hladno kremo ali ognjičem. Pomaga vam tudi gaza, pomočena v ohlajen čaj iz rožmarina, kamilice ali šipka. Poleg teh nasvetov, vam bo pomagal tudi sprehod v naravi na svežem zraku, saj bo vaša pljuča napolnil s kisikom.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×