0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKako odpraviti podočnjake in temne kolobarje?

Kako odpraviti podočnjake in temne kolobarje?

MORDA VAS ZANIMA

Če se vsako jutro v ogledalu srečate z osebo s temnimi kolobarji do ust, je čas, da nekaj naredite in se znebite lepotnih pomanjkljivosti. Ni tako težko, kot je videti.

- Oglas -

Podočnjaki

Zakaj nastanejo podočnjaki? Tako so oblikovani zaradi vazodilatacije kapilar spodnjega dela veke. Vazodilator je snov, ki širi žile in poveča pretok krvi skozi žile, zniža nam arterijski krvni tlak. Ker je koža zelo tanka,  nastane vijoličen kolobar. Gre za gensko predispozicijo, nekateri so namreč bolj nagnjeni k temu. Ni pa dovolj le genska zasnova, na podočnjake vplivajo tudi utrujenost, hiter življenjski tempo in skrbi. Če imate podočnjake tudi po dobro prespani noči, se lahko vprašate, ali imate težave s ščitnico, jetri, črevesjem ali ledvicami. Podočnjaki so bolj pogosti v času menstruacije ter v času alergij. Da se prepričate , iz kakšnega razloga imate kolobarje, je pametno oditi k zdravniku na pregled krvi.

Če pa kolobarji nastanejo zaradi načina življenja, si zapomnite, da na njih vplivajo pomanjkanje spanja, stres, kajenje, alkohol in nezdrava prehrana, ki povzroči zadrževanje vode v telesu. Vprašajte se, koliko ste spali, se zbujate naspani, pijete dovolj vode, ali uporabljate dovolj vlažno kremo za obraz in podobno.

- Oglas -

Iz nutricističnega pogleda vam bo definitivno pomagala doza vitamina C, vitamina K in mineralov. Kaj pa lahko naredimo, da zdravimo posledice? Na podočnjake si nanesete surov krompir ali kumaro, saj imata oba razstrupljevalno funkcijo. Masirajte si temen predel pod očmi s hladno kremo ali ognjičem. Pomaga vam tudi gaza, pomočena v ohlajen čaj iz rožmarina, kamilice ali šipka. Poleg teh nasvetov, vam bo pomagal tudi sprehod v naravi na svežem zraku, saj bo vaša pljuča napolnil s kisikom.

.

NAJNOVEJŠE