Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaKako prenehati kaditi?

Kako prenehati kaditi?

MORDA VAS ZANIMA

Večina kadilcev ima neprestano željo, da neha kaditi. Želja je močna, a pot je trnova. Kako uspeti v projektu prenehanja ali zmanjšanja kajenja?

- Oglas -

Vseeno je, kako dolgo kadite, takoj ko se boste razvadi odpovedali, se bodo poznale pozitivni učinki odločitve. Prenehajte z izgovori, kot so »kadim zaradi stresa«, »tako ali tako kadim že predolgo časa«, »nikoli mi še ni uspelo nehati kaditi«, »kadim lažje cigarete« in podobno.

Vaš cilj naj bo prenehati kaditi, organizem pa bo hvaležen že za daljšo prekinitev kajenja ali občutno zmanjšanje. Odvajanje ni kratko in enostavno, zato se pripravite na težko pot, ki jo morate prehoditi. A to naj vas ne ustavi, saj ste bili v življenju postavljeni že pred mnogo preizkusov.

kako prenehati kaditi

Kako začeti?

Veliko ljudi kadi ob jutranji kavici, zato je najlažje prenehati kaditi, če se izognete jutranji kavi. Spite malo dlje in pojdite na delo prej. Kavo zamenjajte za čaj, ali pa si privoščite »kavo za na pot« namesto v bližnjem baru. Tako ne boste imeli časa kaditi. Tudi večerne pijače s prijatelji naj zamenjajo drugačne aktivnosti, na primer šport. Kajenju se je težje odpovedati, če se družite s kadilci, zato povabite v družbo tudi nekadilce. Zmanjšajte socialni pritisk z nekako spremenjeno situacijo, v kateri se boste znašli.

- Oglas -

Nekateri kadijo zato, da ne bi stali praznih rok. Zakaj ne stiskate žoge? Se igrate s sladkorčkom v baru? Lahko posezite po knjigi, po banani. Šivajte, pišite, pospravljajte, lotite se dela. Posezite po kozarcu vode in tako boste zamotili roke in se pomirili. Cigarete ne boste potrebovali več.

Če kadite doma, se odločite, da boste kadili le še zunaj. Tako boste počasi zmanjšali kajenje, lahko pa pride celo do prekinitve. Naj vas spodbuja ideja po čistem in dišečem stanovanju, zdravju preostalih članov družine.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×