Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaZdrave tortice s pridihom zelenjave

Zdrave tortice s pridihom zelenjave

MORDA VAS ZANIMA

Torte, torte in še enkrat torte! Moja strast, a hkrati moj križ. Ker preizkušam tradicionalno peko na zdrav način, je v moji kuhinji tudi kdaj polomija. Peka je pravzaprav znanost, kjer ni prostora za napake. Ko je testo enkrat v pečici, je konec, potem lahko samo še kukamo skozi steklo kot v inkubator, ali bo torta vstala, padla ali pa se pretvorila v nekaj fantastičnega! Tokrat mi je največje preglavice naredila korenčkova torta, še zdaj ne razumem, kaj je šlo narobe, ampak torta je bila v celoti neužitna. Se zgodi! Sumim, da je nastala »kemična reakcija« med uporabljeno čičerikino moko, ajdovo moko in sodo bikarbono. Recept sem v celoti ponovila , prenovila in izpustila ti dve moki ter ubrala drugačno pot, ker me je bilo, po pravici povedano, neverjetno strah iste katastrofe. Nastala je malo drugačna torta, še vedno brezglutenska in neverjetno sočna, opozorim pa naj, da je nujno počakati, da se popolnoma shladi, preden jo začnemo sestavljati.

- Oglas -

torte

Tokrat sem izbrala tri torte, pri vsaki pa sem uporabila drugačno zelenjavo – korenček, rdečo peso in bučo. Morda se vam bo zdelo nenavadno, vendar verjemite, da je zaradi korenčka torta še slajša, rdeča pesa naredi torto privlačne vijoličaste barve, buča pa torto spremeni v pravo sočno fantazijo! Vse tri torte sem naredila v enem dnevu in naslednji dan so ostale samo še drobtine, preizkusili so jih tudi največji skeptiki in v njih naravnost uživali.

Pripravili smo vam recepte za:

  • Brezglutensko korenčkovo torto
  • Zdravo čokoladno pesino torto
  • Vegansko bučno torto

Recepte najdete v tiskani izdaji revije Bodi eko, april 2016 >>

- Oglas -

 

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×