Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
DomovSvetovalnicaKako naj najdem novega partnerja?

Kako naj najdem novega partnerja?

- Oglas -

Pozdravljeni! Sem 36-letna ločena mamica. Naj najprej napišem, da je ločitev potekala grdo in se je preveč vlekla. Že dolgo sem čutila, da odnos, ki ga imava s partnerjem, ni tisto, kar si želim, in da mi ničesar ne prinaša. V skrajni točki se mi je partner že fizično gabil. Ločitev je trajala predolgo, malo zaradi moje neodločnosti in malo zaradi nesodelovanja bivšega moža. Zdaj sem ločena že štiri leta in močno pogrešam intimno bližino odrasle osebe. Po ločitvi sem se povsem posvetila vzgoji 8-letnega sinčka in pozabila na preostali svet. Zdaj pa ugotavljam, da mi manjkajo odrasli pogovori, ki se ne tičejo otrok, in varen objem. Vendar pa me je po tolikem času v samskem stanu strah vstopati v razmerja z drugimi moškimi. Ne vem niti, kje in kako naj začnem iskati partnerja, kam naj se obrnem. Občutek imam, da sem zamudila vse priložnosti. Da so boljši že tako ali tako oddani. Da sem prestara, da bi še bila privlačna (tudi porod je pustil svoje posledice na telesu) in da me z otrokom tako ali tako nihče ne bo hotel. Da ne bo pomote, sina imam najraje na svetu, ampak zdi se mi, da moške to hitro odvrne. Skratka, strah me je, da bom na stara leta ostala sama.
– Bralka

Nika Nikolič
ODGOVARJA: Nika Nikolič, mag. pol., spec. psihodinamske psihoterapije

Pozdravljeni! Za seboj imate kar nekaj pomembnih življenjskih izkušenj. Za zdaj v njih prepoznavate strah, kar je povsem v redu. Več kot očitno imate zmožnost narediti korak naprej in vzeti stvari v svoje roke. Dobro lahko prepoznate tudi svoje potrebe želje in cilje glede tega, kam si želite usmeriti svoje življenje. Slednje naj ne ostane neizpolnjeno in na ravni fantazije ali dnevne sanjarije, ampak imate prav vsa orodja za usmerjanje svojega življenja. Glede na to, da ste prepoznali potrebo po novem tesnejšem stiku in strah, ste že na dobri poti. Prepoznavanje strahu je pozitivna stvar, saj je neke vrste opozorilo, ki se pojavi ob potencialni nevarnosti. Premislite, kaj prepoznavate kot potencialno nevarno v iskanju novih stikov. Česa vas je v resnici strah in kaj potrebujete za to, da se boste počutili dovolj pogumne za vstop v za vas strašljiv položaj? Spomnite se pogumnih korakov, ki ste jih že storili v preteklosti, in njihovih pozitivnih posledic. Vzemite si tisto, kar potrebujete, in tako posredno naučite življenjske lekcije tudi svojega sina. Veliko poguma!

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×