Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
DomovSvetovalnicaKako naj najdem novega partnerja?

Kako naj najdem novega partnerja?

- Oglas -

Pozdravljeni! Sem 36-letna ločena mamica. Naj najprej napišem, da je ločitev potekala grdo in se je preveč vlekla. Že dolgo sem čutila, da odnos, ki ga imava s partnerjem, ni tisto, kar si želim, in da mi ničesar ne prinaša. V skrajni točki se mi je partner že fizično gabil. Ločitev je trajala predolgo, malo zaradi moje neodločnosti in malo zaradi nesodelovanja bivšega moža. Zdaj sem ločena že štiri leta in močno pogrešam intimno bližino odrasle osebe. Po ločitvi sem se povsem posvetila vzgoji 8-letnega sinčka in pozabila na preostali svet. Zdaj pa ugotavljam, da mi manjkajo odrasli pogovori, ki se ne tičejo otrok, in varen objem. Vendar pa me je po tolikem času v samskem stanu strah vstopati v razmerja z drugimi moškimi. Ne vem niti, kje in kako naj začnem iskati partnerja, kam naj se obrnem. Občutek imam, da sem zamudila vse priložnosti. Da so boljši že tako ali tako oddani. Da sem prestara, da bi še bila privlačna (tudi porod je pustil svoje posledice na telesu) in da me z otrokom tako ali tako nihče ne bo hotel. Da ne bo pomote, sina imam najraje na svetu, ampak zdi se mi, da moške to hitro odvrne. Skratka, strah me je, da bom na stara leta ostala sama.
– Bralka

Nika Nikolič
ODGOVARJA: Nika Nikolič, mag. pol., spec. psihodinamske psihoterapije

Pozdravljeni! Za seboj imate kar nekaj pomembnih življenjskih izkušenj. Za zdaj v njih prepoznavate strah, kar je povsem v redu. Več kot očitno imate zmožnost narediti korak naprej in vzeti stvari v svoje roke. Dobro lahko prepoznate tudi svoje potrebe želje in cilje glede tega, kam si želite usmeriti svoje življenje. Slednje naj ne ostane neizpolnjeno in na ravni fantazije ali dnevne sanjarije, ampak imate prav vsa orodja za usmerjanje svojega življenja. Glede na to, da ste prepoznali potrebo po novem tesnejšem stiku in strah, ste že na dobri poti. Prepoznavanje strahu je pozitivna stvar, saj je neke vrste opozorilo, ki se pojavi ob potencialni nevarnosti. Premislite, kaj prepoznavate kot potencialno nevarno v iskanju novih stikov. Česa vas je v resnici strah in kaj potrebujete za to, da se boste počutili dovolj pogumne za vstop v za vas strašljiv položaj? Spomnite se pogumnih korakov, ki ste jih že storili v preteklosti, in njihovih pozitivnih posledic. Vzemite si tisto, kar potrebujete, in tako posredno naučite življenjske lekcije tudi svojega sina. Veliko poguma!

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×