0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeKako lahko pomagamo oceanom?

Kako lahko pomagamo oceanom?

MORDA VAS ZANIMA

Onesnaženost oceanov postaja vedno večji problem, pa če si priznamo ali ne. Ljudje smo sedaj verjetno posegli v že skoraj vsak kotiček narave in ga dobesedno uničili, čeprav nehote.

- Oglas -

Zato je dobro vedeti, kaj storiti, da bi preprečili dodatne katastrofe. Seveda pa je potrebno začeti z majhnimi koraki, saj lahko ti pripomorejo ogromno.

Ne smetite

To je ogromen dejavnik, ki znatno pripomore k onesnaženim oceanom. Čeprav se nam morda zdi to neverjetno, pa je realnost takšna, da večina smeti, ki jih odvržemo, ob nalivih pristane v odtokih, ki se zlivajo v reke. Te pa se na koncu seveda vedno iztečejo v morje, kamor pa s seboj prinesejo tudi veliko smeti, ostale pa pristanejo na obrobjih rek.

- Oglas -

Imejte svoj moto

Zapomnite si moto: “zmanjšajte, ponovno uporabite, reciklirajte“. S tem lahko prav tako pripomorete k bolj čistem okolju.

Povečajte svojo ozaveščenost o kanalizaciji

Vse kar se izteče v odtoke, ponavadi najde pot do oceanov. To pa je seveda lahko potencialno nevarno, če v odtoke zlivate kemikalije, ki tja nikakor ne sodijo. Vse to pa kakorkoli pogledamo škoduje življenju v oceanih, saj lahko poveča število škodljivih bakterij, virusov, mutacij, …

Razumite nevarnost strupov

Strupeni onesnaževalci, ki so jih že povezali tudi s prirojenimi napakami divjih živali, lahko povzročijo rakava obolenja tudi pri človeku. Svinec in živo srebro, ki sta pogosto prisotna v truplih morskih živali, povzročata poškodbe živčevja in spolnih organov, kar prav tako postaja resen problem, saj ta pojav ni več tako redek.

.

NAJNOVEJŠE