Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.
Ekologija & okoljeKako lahko pomagamo oceanom?

Kako lahko pomagamo oceanom?

MORDA VAS ZANIMA

Onesnaženost oceanov postaja vedno večji problem, pa če si priznamo ali ne. Ljudje smo sedaj verjetno posegli v že skoraj vsak kotiček narave in ga dobesedno uničili, čeprav nehote.

- Oglas -

Zato je dobro vedeti, kaj storiti, da bi preprečili dodatne katastrofe. Seveda pa je potrebno začeti z majhnimi koraki, saj lahko ti pripomorejo ogromno.

Ne smetite

To je ogromen dejavnik, ki znatno pripomore k onesnaženim oceanom. Čeprav se nam morda zdi to neverjetno, pa je realnost takšna, da večina smeti, ki jih odvržemo, ob nalivih pristane v odtokih, ki se zlivajo v reke. Te pa se na koncu seveda vedno iztečejo v morje, kamor pa s seboj prinesejo tudi veliko smeti, ostale pa pristanejo na obrobjih rek.

Imejte svoj moto

Zapomnite si moto: “zmanjšajte, ponovno uporabite, reciklirajte“. S tem lahko prav tako pripomorete k bolj čistem okolju.

Povečajte svojo ozaveščenost o kanalizaciji

- Oglas -

Vse kar se izteče v odtoke, ponavadi najde pot do oceanov. To pa je seveda lahko potencialno nevarno, če v odtoke zlivate kemikalije, ki tja nikakor ne sodijo. Vse to pa kakorkoli pogledamo škoduje življenju v oceanih, saj lahko poveča število škodljivih bakterij, virusov, mutacij, …

Razumite nevarnost strupov

Strupeni onesnaževalci, ki so jih že povezali tudi s prirojenimi napakami divjih živali, lahko povzročijo rakava obolenja tudi pri človeku. Svinec in živo srebro, ki sta pogosto prisotna v truplih morskih živali, povzročata poškodbe živčevja in spolnih organov, kar prav tako postaja resen problem, saj ta pojav ni več tako redek.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×