fbpx
Domov Ekologija & okolje Nemčija želi do leta 2020 milijon električnih vozil na cestah

Nemčija želi do leta 2020 milijon električnih vozil na cestah

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

O Volkswagnu se do sedaj ni govorilo kot o podjetju, ki bi bilo znano po izdelavi električnih vozil, vendar pa so pred kratkim razkrili koncept svojega električnega favorita – Golf Blue-e-motion; vozilo, ki bo pomenilo začetek proizvodnje električnih vozil pri podjetju Volkswagen.


Nemška kanclerka Angela Merkel je tako dala zeleno luč nacionalni platformi za električno mobilnost, namen katere je do leta 2020 postaviti v Nemčiji na cesto 1 milijon električnih vozil.

Glede na to, da ima Nemčija kar nekaj domačih proizvajalcev, ki delajo v tej smeri, se ta cilj niti ne zdi tako odaljen. BMW, Mercedes in Audi se namreč že nekaj časa pomikajo v tej smeri naprej.

Električni Golf naj bi z novim pogonom tako naredil 150 kilometrov, na trgu pa ga bomo lahko videli leta 2013. Volkswagen pa načrtuje, da bosta v kratkem električni pogon dobila tudi v Jetta in Passat.

- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×