Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaUmivanje rok rešuje življenja

Umivanje rok rešuje življenja

MORDA VAS ZANIMA

Danes že povsod vidimo in slišimo svarila, da si je potrebno roke umivati čim bolj pogosto. Še posebej pa bi naj to bilo pomembno na javnih in delovnih mestih.

- Oglas -


Izračunali so povprečje, koliko moških in žensk si dejansko umiva roke na delovnem mestu. Tako so ugotovili, da obstaja verjetnost, da si bo 1 od 1,14, žensk umila roke, pri moških pa obstaja možnost, da si 1 od 2,99 NE bo umil rok.

Dejstvo je takšno, da navadni virusi, ki povzročajo prehlad, po navadi preživijo 24-48 ur na neporoznih površinah, kot so na primer kljuke ali stikala. Zato niti ni tako slabo, da si redno umivamo roke, čeprav se nam morda to kdaj zdi malce neumno. Vendar je potrebno pomisliti, koliko ljudi se je pred vami že dotaknilo iste stvari.

Po svetu lahko umivanje rok pomeni mejo med življenjem in smrtjo. Morda se nam to zdi pretirano, vendar pa je v Pakistanu promocija mila ter umivanja rok zmanjšala okužbe s  pljučnico za kar 50% pri otrocih, mlajših od pet let ter diarejo za 53% pri otrocih mlajših od 15 let.

Vendar pa je dokaj zastrašujoče dejstvo, da je bilo prav tako izračunano povprečje za zdravnike, za katere je bilo ugotovljeno, da si umivajo roke le 30 – 40 % celotnega delovnega časa, torej pri manj kot polovici pacientov.

- Oglas -

Vsekakor je potrebno vzeti nasvete resno, čeprav se nam včasih to res ne zdi pomembno, saj ne živimo v svetu, kjer bi nam bolezni pretile na vsakem koraku. Seveda pa uporabljajte čim bolj naravna in neagresivna sredstva, saj si s kemikalijami lahko naredimo še več škode kot koristi, saj lahko uničijo naravno zaščito kože.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×