Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Ekologija & okoljeMehiški zaliv v številkah

Mehiški zaliv v številkah

MORDA VAS ZANIMA

Naftni izliv v mehiškemu zalivu je že nekaj časa aktualna tema na področju ekologije, saj je to eden najhujših naftnih izlivov do sedaj.

- Oglas -


Težko je reči, kako dolgo bo še trajalo, preden bo pristojnim uspelo zapreti tri podvodne izvire nafte, vendar pa je znano, da vsak dan izteče za okoli 5000 sodčkov nafte v morje.

Da pa bi lažje razumeli, zakaj je to takšen ogromen problem, pa je tu nekaj številk, ki vam bodo morda pomagale razumeti kako obširna katastrofa je to:

  • 11: število delavcev, ki jih do sedaj pogrešajo oz. predvidevajo, da so mrtvi zaradi eksplozije.
  • 5000 sodov na dan: hitrost izlivanja nafte
  • 300 milijonov dolarjev: cena, ki bo potrebna, da bodo lahko zaprli izvire nafte (v ceno ni vključeno čiščenje posledic izlitja).
  • 25: kilometrov obalnega pasu Louisiane, ki ga je prizadelo izlitje nafte.
  • vsaj 30: vrst ptic, ki jim grozi izlitje nafte (sem sodijo močvirske, morske ter ptice selivke). Najbolj ogrožen je rjavi pelikan, ki je pred kratkim prišel na seznam ogroženih vrst. Glavni razlog zakaj so ravno ptice tako ogrožene pa je ta, da se je sezona parjenja ravno začela.

  • 25 milijonov: število ptic, ki dnevno prečkajo mehiški zaliv.
  • 40: število divjih živalskih vrst, ki jih ogroža izlitje nafte. Med te sodijo kiti, tune, rakci, ptice, siva lisica, belo-repi jelen, aligatorji, jastrebja želva hlastavka, …
  • skoraj milijon kvadratnih kilometrov: velikost naftnega madeža
  • 1.5 milijard ameriških dolarjev: ocenjeni znesek, ki ga bodo morale izplačati zavarovalnice zaradi izliva.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×