Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Zdravje & prehranaKaj vse lahko vsebuje živalske sestavine?

Kaj vse lahko vsebuje živalske sestavine?

MORDA VAS ZANIMA

Če mislite, da s tem, ko postanete vegetarijanec naredite vse, da bi zmanjšali grozote, ki se dogajajo živalim na velikih farmah, si preberite, kje vse se uporabljajo sestavine živalskega izvora in kako se jih lahko izognemo.

Plastične vrečke

- Oglas -

Veliko plastike, vključno z plastičnimi vrečkami vsebujejo sredstva za glajenje, ki zmanjšajo trenje materiala. In iz česa so ta sredstva narejena? Iz živalske maščobe seveda. Poskusite čim bolj zmanjšati ali povsem opustiti uporabo plastičnih vrečk.

Plastične vrečke

Pnevmatike

Če hrana vsebuje ‘prikrite’ živalske snovi, jih vseeno lahko najdemo napisane med sestavinami, pri pnevmatikah pa tega podatka ne dobimo. Tako se morate pozanimate pri proizvajalcu ali prodajalcu, če vsebujejo stearinsko kislino, ki se dodaja gumi pri izdelovanju pnevmatik.

Pnevmatike

Lepilo za les

- Oglas -

Živalska lepila so narejena iz živalskega tkiva in kosti so očitno zelo popularna pri izdelovanju glasbenih inštrumentov, kot na primer pri izdelavi violin in klavirjev.

Violina

Biogorivo

Za biogorivo so na žačetku uporabljali sladkorni trs in koruzo, vse bolj pa se začenja uveljavljati biogorivo ki bazira na živalskih maščobah. Ker pa ta goriva še niso zelo razširjena lahko vseeno nekaj storimo, da tovrstnih biogoriv ne začnemo uporabljati.

Biogorivo

Pirotehnika

No, da so ognjemeti in ostali pirotehnični izdelki škodljivi za okolje nam verjetno ni treba posebej poudarjati, vendar ali ste vedeli, da lahko vsebujejo živalske sestavine? V proizvodnji se uporablja enaka sestavina kot pri izdelavi pnevmatik, to je stearinska kislina, ki v tem primeru preprečuje oksidacijo aluminija in železa, ki jih vsebujejo pirotehnični izdelki.

Ognjemet

Mehčalec

Nekaj časa nazaj je v javnost prišla novica, da nekateri mehčalci perila vsebujejo živalski loj dimetilni amonijev klorid, ki prihaja iz predelovalne industrije govega, ovac in konjev.

Mehčalec

Šampon in utrjevalec za lase

- Advertisement -

Po podatkih organizacije PETA, lahko šampon vsebuje tudi do 20 komponent, ki so živalskega izvora. Stvar je precej zapletena, ker ko na embalaži vidite napis na primer pantenol, amino kisline, vitamin B … so lahko le-ti rastlinskega ali živalskega izvora, ker so proizvajalci umaknili napise izvora, da se nebi zaradi tega zmanjšala prodaja.

Šampon

Zobna pasta

Glicerin lahko najdemo v živalskih in rastlinskih maščobah, uporablja pa se v veliko proizvodih, vključno s šamponi in  zobnimi pastami. Obstaja pa že veliko podjetij, ki uporabljajo izključno rastlinske maščobe v svojih izdelkih. Zobno pasto pa lahko naredite tudi sami.

Zobna pasta

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×