Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
Dom & energijaPlastične vrečke

Plastične vrečke

MORDA VAS ZANIMA

Danes smo dobesedno zasuti s plastiko. Velik problem pa pri tem predstavljajo plastične vrečke, ki se kar kopičijo doma.

- Oglas -

V večini primerov je tako, da v trgovini nakupimo ogromno stvari, jih natrpamo v na novo kupljene plastične vrečke, katere doma na koncu tako ali tako zavržemo. Zato nekateri raje v trgovino prinašajo rabljene plastične vrečke in s tem zmanjšajo povpraševanje po vrečkah, vendar pa mnogi tega ne storijo. Torej kako na pameten način porabiti plastične vrečke, ki jih že imamo doma?

Kot podloga za kolena – imate opravila na vrtu in ne želite umazati hlač? Enostavno si zavežite plastični vrečki okoli kolen.

Za zaščito rok
– veliko je stvari, katerih se ne dotikate radi, zato raje uporabite vrečke za zaščito vaših rok pred nepotrebno umazanijo.

Za čopiče – se vam je že zgodilo, da ste morali prekiniti pleskanje ali barvanje, ko je nenadoma prišla vmes neka nujnost? Ko pa ste prišli nazaj, pa je bil čopič že zasušen. V takih primerih čopič raje zavijte v plastično vrečko. Tako se vam ne bo posušil.

Kot priročen dežnik – so vremenarji napovedali 30% možnost dežja? Hmmm, ali je vredno vzeti s seboj dežnik, ali raje tvegati?
Tretja možnost pa je ta, vzamete s seboj plastično vrečko, katera vam bo varovala pričesko.

- Oglas -

Zavijalni papir – ste pozabili kupiti papir za zavijanje? Malo pobrskajte po predalu z vrečkami in zberite tiste nabolj pisane ter jih uporabite za zavijanje.

Držalo za moker dežnik – velikokrat se zgodi, da ne veste kaj bi naredili z mokrim dežnikom, s katerega teče voda. V takšnih primerih je vrečka prava rešitev.

Filter za rože – zmečkajte vrečke in jih postavite v lonce. Tako boste preprečili, da bi vaše rože stale v vodi, poleg tega pa boste lahko nemoteno premikali rože po stanovanju, saj te ne bodo puščale sledi zemlje.

Varovalo za knjige – pri kuhanju se velikokrat zgodi, da se platnice vaše najljubše kuharice zamažejo s hrano. V takšnih primerih je najbolje, če platnice oblečete v plastične vrečke.

Seveda pa je najboljši način kako se pa uporaben način znebiti odvečnih plastičnih vrečk ta, da jih preprosto sploh ne uporabljate! Danes je že toliko bolj uporabnih alternativ plastičnim vrečkam, da bi se tem res lahko počasi že odrekli. Tudi če malo pogledam v preteklost, lahko najdemo veliko različnih nadomestkov.

Prejšnji članekPrave buče za noč čarovnic!
Naslednji članekOrganska vina

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×