0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeBiogorivo za prihodnost

Biogorivo za prihodnost

MORDA VAS ZANIMA

Velikokrat smo že omenjali biogoriva, vendar kaj točno biogorivo sploh je?

- Oglas -

Biogorivo je narejeno iz bioloških materialov, kar pomeni, da je, za razliko od fosilnih goriv, obnovljivo. To pa je tudi glavni razlog, zakaj bi bilo dobro narediti premik od fosilnih goriv do biogoriv.

Zaloge zemeljskih fosilnih goriv se počasi manjšajo zaradi masovne uporabe. Žalostno je seveda to, da pa smo dejansko odvisni od fosilnih goriv, saj ta dobesedno poganjajo naš svet in ko bo enkrat konec zalog, bo konec tudi naše civilizacije, kot jo poznamo. Razen, če že sedaj naredimo nekaj glede tega.

Zaradi tega dejstva je danes vloženega ogromno truda v raziskave biogoriva. Ta so okolju veliko bolj prijazna, kot pa fosilna goriva, ki sproščajo v ozračje ogromne količine ogljikovega dioksida. Med najbolj zanana biogoriva verjetno trenutno sodi biodizel, ki je že v širši uporabi. Vendar pa to ni edina vrsta biogoriva, saj vedno bolj v ospredje prihajajo tudi gorivo iz alg, iz alkohola, bioplin, … Vsa se med seboj razlikujejo, saj prihajajo iz različnih virov, vendar pa so vsa obnovljiva, kar je odlično.

.

NAJNOVEJŠE