Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.
Ekologija & okoljeBiogorivo za prihodnost

Biogorivo za prihodnost

MORDA VAS ZANIMA

Velikokrat smo že omenjali biogoriva, vendar kaj točno biogorivo sploh je?

- Oglas -

Biogorivo je narejeno iz bioloških materialov, kar pomeni, da je, za razliko od fosilnih goriv, obnovljivo. To pa je tudi glavni razlog, zakaj bi bilo dobro narediti premik od fosilnih goriv do biogoriv.

Zaloge zemeljskih fosilnih goriv se počasi manjšajo zaradi masovne uporabe. Žalostno je seveda to, da pa smo dejansko odvisni od fosilnih goriv, saj ta dobesedno poganjajo naš svet in ko bo enkrat konec zalog, bo konec tudi naše civilizacije, kot jo poznamo. Razen, če že sedaj naredimo nekaj glede tega.

Zaradi tega dejstva je danes vloženega ogromno truda v raziskave biogoriva. Ta so okolju veliko bolj prijazna, kot pa fosilna goriva, ki sproščajo v ozračje ogromne količine ogljikovega dioksida. Med najbolj zanana biogoriva verjetno trenutno sodi biodizel, ki je že v širši uporabi. Vendar pa to ni edina vrsta biogoriva, saj vedno bolj v ospredje prihajajo tudi gorivo iz alg, iz alkohola, bioplin, … Vsa se med seboj razlikujejo, saj prihajajo iz različnih virov, vendar pa so vsa obnovljiva, kar je odlično.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×