0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeKako ekološko osveščeni ste?

Kako ekološko osveščeni ste?

MORDA VAS ZANIMA

Če berete tale članek, potem ste verjetno malce  zaskrbljeni glede stvari, ki se dogajajo z našim planetom. Vendar pa ali ste dovolj zavzeti, da bi naredili kaj glede tega?

- Oglas -

Dejstvo je takšno, da se veliko ljudi zanima za okoljevarstvene probleme, vendar pa glede tega nič ne naredijo. Prav tako pa tisti, ki so globoko zaskrbljeni glede okolja, po navadi ne naredijo dovolj, oziroma bi lahko naredili kaj več.

Na spletu si lahko ogledate veliko statističnih podatkov, ki govorijo ravno o tem, kar je napisano zgoraj. Zato smo izbrali le eno izmed statistik, ki govori v prid tej trditvi:


Rdeči trakovi predstavljajo ljudi, ki menijo, da je potrebno nekaj narediti, vendar pa sami ne naredijo nič.

- Oglas -

Modri predstavljajo odstotek ljudi, ki verjamejo, da je potrebno nekaj narediti glede okolja in so v kakšno akcijo tudi sami vpleteni (seveda ni znano v kolikšni meri).

Sivi del pa predstavljajo ljudi, ki se jim ne zdijo problemi povezani z okoljem pomembni.

Kaj torej storiti?

Premislite o tem, kaj počenjate in kaj uporabljate. Morda boste potem videli bolje, katere so stvari, ki škodujejo okolju. Prav tako boste potem morda prenehali z nakupovanjem stvari, ki niso prijazne okolju in tako počasi spremenili in opustili nekatere vaše navade, za katere se morda do sedaj niste zavedali, da so slabe in šodljive za okolje.

Ko boste torej naslednjič kupovali kakšno stvar, pomislite: Ali ta proizvod prispeva h kakšnim okoljevarstvenim problemom? Od kod ta stvar prihaja? Ali lahko naredim kaj proti temu ali kupim kaj bolj okolju prijaznejšega?

.

NAJNOVEJŠE