Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljeKako ekološko osveščeni ste?

Kako ekološko osveščeni ste?

MORDA VAS ZANIMA

Če berete tale članek, potem ste verjetno malce  zaskrbljeni glede stvari, ki se dogajajo z našim planetom. Vendar pa ali ste dovolj zavzeti, da bi naredili kaj glede tega?

- Oglas -

Dejstvo je takšno, da se veliko ljudi zanima za okoljevarstvene probleme, vendar pa glede tega nič ne naredijo. Prav tako pa tisti, ki so globoko zaskrbljeni glede okolja, po navadi ne naredijo dovolj, oziroma bi lahko naredili kaj več.

Na spletu si lahko ogledate veliko statističnih podatkov, ki govorijo ravno o tem, kar je napisano zgoraj. Zato smo izbrali le eno izmed statistik, ki govori v prid tej trditvi:


Rdeči trakovi predstavljajo ljudi, ki menijo, da je potrebno nekaj narediti, vendar pa sami ne naredijo nič.

Modri predstavljajo odstotek ljudi, ki verjamejo, da je potrebno nekaj narediti glede okolja in so v kakšno akcijo tudi sami vpleteni (seveda ni znano v kolikšni meri).

- Oglas -

Sivi del pa predstavljajo ljudi, ki se jim ne zdijo problemi povezani z okoljem pomembni.

Kaj torej storiti?

Premislite o tem, kaj počenjate in kaj uporabljate. Morda boste potem videli bolje, katere so stvari, ki škodujejo okolju. Prav tako boste potem morda prenehali z nakupovanjem stvari, ki niso prijazne okolju in tako počasi spremenili in opustili nekatere vaše navade, za katere se morda do sedaj niste zavedali, da so slabe in šodljive za okolje.

Ko boste torej naslednjič kupovali kakšno stvar, pomislite: Ali ta proizvod prispeva h kakšnim okoljevarstvenim problemom? Od kod ta stvar prihaja? Ali lahko naredim kaj proti temu ali kupim kaj bolj okolju prijaznejšega?

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×