fbpx
Domov Ekologija & okolje Kako ekološko osveščeni ste?

Kako ekološko osveščeni ste?

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Če berete tale članek, potem ste verjetno malce  zaskrbljeni glede stvari, ki se dogajajo z našim planetom. Vendar pa ali ste dovolj zavzeti, da bi naredili kaj glede tega?

Dejstvo je takšno, da se veliko ljudi zanima za okoljevarstvene probleme, vendar pa glede tega nič ne naredijo. Prav tako pa tisti, ki so globoko zaskrbljeni glede okolja, po navadi ne naredijo dovolj, oziroma bi lahko naredili kaj več.

Na spletu si lahko ogledate veliko statističnih podatkov, ki govorijo ravno o tem, kar je napisano zgoraj. Zato smo izbrali le eno izmed statistik, ki govori v prid tej trditvi:


Rdeči trakovi predstavljajo ljudi, ki menijo, da je potrebno nekaj narediti, vendar pa sami ne naredijo nič.

Modri predstavljajo odstotek ljudi, ki verjamejo, da je potrebno nekaj narediti glede okolja in so v kakšno akcijo tudi sami vpleteni (seveda ni znano v kolikšni meri).

Sivi del pa predstavljajo ljudi, ki se jim ne zdijo problemi povezani z okoljem pomembni.

Kaj torej storiti?

Premislite o tem, kaj počenjate in kaj uporabljate. Morda boste potem videli bolje, katere so stvari, ki škodujejo okolju. Prav tako boste potem morda prenehali z nakupovanjem stvari, ki niso prijazne okolju in tako počasi spremenili in opustili nekatere vaše navade, za katere se morda do sedaj niste zavedali, da so slabe in šodljive za okolje.

Ko boste torej naslednjič kupovali kakšno stvar, pomislite: Ali ta proizvod prispeva h kakšnim okoljevarstvenim problemom? Od kod ta stvar prihaja? Ali lahko naredim kaj proti temu ali kupim kaj bolj okolju prijaznejšega?

- Oglas -

Najnovejše

7 naravnih metod za ublažitev sinusnega glavobola

Sinusni glavobol je običajno povezan z vnetjem in otekanjem sinusov ali sinusnih membran in lahko to povzroči hude bolečine.

4 znaki, da je vaše telo v težavah

Preverite nekaj simptomov, ki so lahko znanilci resnejših težav, zato jih ne smete ignorirati.

Tonik za obraz: 5 odličnih naravnih nadomestkov

Tonik za obraz je po mnenju mnogih strokovnjakov eden najpomembnejših kozmetičnih izdelkov za nego obraza.

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×