Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeRobot, ki lahko samodejno sortira šest vrst plastike

Robot, ki lahko samodejno sortira šest vrst plastike

MORDA VAS ZANIMA

Le komu ne pride včasih na misel, da bi lahko robot namesto njega naredil kakšno neprijetno opravilo? Tokrat so Japonci predstavili robota, ki nam pomaga pri recikliranju.

- Oglas -

Pri Mitsubishi Electric Engineering ter univerzi v Osaki naredili robota z lasersko tehnoligijo, ki lahko loči šest različnih tipov plastike iz kupa smeti.


Robot je velik 1,6 m in lahko prepozna šest različnih vrst plastike z analiziranjem odbojnosti petih različnih valovnih dolžin s pomočjo laserjev. Ko je material enkrat prepoznan, pa ga enostavno odloži na drug kup.

Sam namen robota je poenostavitev postopka recikliranja in povečati količino reciklirane plastike, saj zmeda glede tipa plastike v veliko primerih povzroči to, da se na koncu ta sploh ne reciklira. S pomočjo tega robota, pa takšne zmede ne bo več.

Trenutno obstaja le en prototip robota, manjše različice tega robota pa naj bi kmalu prišle v proizvodnjo. Cena takšnega robota pa se vrti okoli 40,000€. Sodeč po ceni, pa bo verjetno sama uporabnost takšnega robota bolj pogosta za komercialne in industrijske potrebe, sicer pa bi masovna proizvodnja prav tako spet slabo vplivala na okolje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×