Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Dom & energijaKako ohraniti zmogljivost vaših baterij

Kako ohraniti zmogljivost vaših baterij

MORDA VAS ZANIMA

Za elektronske naprave je potrebno dobro skrbeti, če želite, da bi baterije, ki jih poganjajo, zdržale dolgo. Tako vaša naprava ne bo zastarala prekmalu, prav tako pa vam ne bo potrebno predhodno kupiti novih polnilnih baterij.

- Oglas -

_
Seveda pa je to dobro tudi za naš planet, ki je že tako prepoln z odvečnimi elektronskimi napravami in odsluženimi baterijami. Zato Apple, Dell in Nokia priporočajo:

Izogibajte se visoke vročine.

To je osnovno pravilo, kar se tiče vzdrževanja baterij. Če že pa imate svoje naprave izpostavljene vročini, potem poskrbite, da na njih ne sije direktna sončna svetloba. V avtu je najbolj primeren prostor za puščanje elektronskih naprav pod sedežem.

Ravnajte previdno v mrzlih dneh.

Strokovnjaki priporočajo, da napravo najprej ugasnete, preden jo prinesete iz mraza na sobno temperaturo.

Ne ugašajte po nepotrebnem

Naprave ni potrebno ugašati, da bi vaša baterija zdržala dalj časa. To je sicer držalo za starejše baterije, vendar pa ne drži za litijske.

Izklopite naprave iz električne omrežja

- Oglas -

Mobilni telefon izklopite iz električnega omrežja, ko je baterija polna. Tako boste prihranili energijo, prav tako pa boste obvarovali baterijo. Prav tako pa ne pozabite izklopiti iz omrežja tudi polnilca!

Baterijo pustite v prenosniku

Čeprav se prenosni računalniki polnijo preko polnilca, vam baterije ni potrebno odstraniti, saj jo lahko s tem poškodujete. Prav tako pa mikroprocesor v bateriji poskrbi, da se ta neha polniti, ko je polna.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×