Dom & energijaKako ohraniti zmogljivost vaših baterij

Kako ohraniti zmogljivost vaših baterij

MORDA VAS ZANIMA

Za elektronske naprave je potrebno dobro skrbeti, če želite, da bi baterije, ki jih poganjajo, zdržale dolgo. Tako vaša naprava ne bo zastarala prekmalu, prav tako pa vam ne bo potrebno predhodno kupiti novih polnilnih baterij.

- Oglas -

_
Seveda pa je to dobro tudi za naš planet, ki je že tako prepoln z odvečnimi elektronskimi napravami in odsluženimi baterijami. Zato Apple, Dell in Nokia priporočajo:

Izogibajte se visoke vročine.

To je osnovno pravilo, kar se tiče vzdrževanja baterij. Če že pa imate svoje naprave izpostavljene vročini, potem poskrbite, da na njih ne sije direktna sončna svetloba. V avtu je najbolj primeren prostor za puščanje elektronskih naprav pod sedežem.

Ravnajte previdno v mrzlih dneh.

Strokovnjaki priporočajo, da napravo najprej ugasnete, preden jo prinesete iz mraza na sobno temperaturo.

Ne ugašajte po nepotrebnem

Naprave ni potrebno ugašati, da bi vaša baterija zdržala dalj časa. To je sicer držalo za starejše baterije, vendar pa ne drži za litijske.

Izklopite naprave iz električne omrežja

- Oglas -

Mobilni telefon izklopite iz električnega omrežja, ko je baterija polna. Tako boste prihranili energijo, prav tako pa boste obvarovali baterijo. Prav tako pa ne pozabite izklopiti iz omrežja tudi polnilca!

Baterijo pustite v prenosniku

Čeprav se prenosni računalniki polnijo preko polnilca, vam baterije ni potrebno odstraniti, saj jo lahko s tem poškodujete. Prav tako pa mikroprocesor v bateriji poskrbi, da se ta neha polniti, ko je polna.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×