Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Zdravje & prehranaKaj vam sporoča vaše telo?

Kaj vam sporoča vaše telo?

MORDA VAS ZANIMA

Dejstva kažejo, da so ženske bolj nagnjene k stresu ter simptomom, ki jih stres prinese s seboj. Vendar zakaj je temu tako?

- Oglas -

Ženske naj bi namreč bile sposobne delati več nalog hkrati, pa ni važno ali v pisarni, pri skrbi za otroke ali pa pri pripravi kosila. In vse to seveda pripomore k večjemu stresu.

Če smo dovolj pozorni lahko znake stresa prepoznamo in reagiramo še preden nastanejo večje posledice.

Prebavne motnje

Črevesje je z možgani povezano preko živčnega sistema, zato lahko občutimo krče, ‘metuljčke’ ali drisko takrat, ko smo napeti. Kaj torej storiti proti tej neprijetni napetosti v črevesju? Že manjši gibi, kot na primer hoja pomagajo pri zmanjševanju stresne energije. Če pa dodate še nekaj vlaknin k vaši prehrani, potem pa lahko izboljšate tudi celotno delovanje črevesja.

Pogosti prehladi

Stres je znan po tem, da zmanjšuje odpornost imunskega sistema. Po nekaterih podatkih sodeč, bodo ljudje pod stresom zboleli kar dvakrat hitreje, kot tisti, ki stresa ne občutijo. Zato je najboljše, da si ustvarite neke vrste družabno vsakodnevno rutino – sprehajanje psa ob večerih, kava s prijatelji, … Vsekakor se morate držati tistega, kar vas veseli, pa če se vam ljubi ali ne. Le tako boste lahko vsaj za nekaj časa pozabili na težave.

Problemi v nosečnosti

- Oglas -

Noseče ženske, ki doživljajo kroničen stres tvegajo, da bodo rodile otroka s premalo kilogrami. Zato si morate v takšnih časih vzeti čas samo zase in se pomiriti. Pa čeprav to traja le 5-10 minut, glavno je, da zopet občutite mir.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×