0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKaj vam sporoča vaše telo?

Kaj vam sporoča vaše telo?

MORDA VAS ZANIMA

Dejstva kažejo, da so ženske bolj nagnjene k stresu ter simptomom, ki jih stres prinese s seboj. Vendar zakaj je temu tako?

- Oglas -

Ženske naj bi namreč bile sposobne delati več nalog hkrati, pa ni važno ali v pisarni, pri skrbi za otroke ali pa pri pripravi kosila. In vse to seveda pripomore k večjemu stresu.

Če smo dovolj pozorni lahko znake stresa prepoznamo in reagiramo še preden nastanejo večje posledice.

Prebavne motnje

Črevesje je z možgani povezano preko živčnega sistema, zato lahko občutimo krče, ‘metuljčke’ ali drisko takrat, ko smo napeti. Kaj torej storiti proti tej neprijetni napetosti v črevesju? Že manjši gibi, kot na primer hoja pomagajo pri zmanjševanju stresne energije. Če pa dodate še nekaj vlaknin k vaši prehrani, potem pa lahko izboljšate tudi celotno delovanje črevesja.

- Oglas -

Pogosti prehladi

Stres je znan po tem, da zmanjšuje odpornost imunskega sistema. Po nekaterih podatkih sodeč, bodo ljudje pod stresom zboleli kar dvakrat hitreje, kot tisti, ki stresa ne občutijo. Zato je najboljše, da si ustvarite neke vrste družabno vsakodnevno rutino – sprehajanje psa ob večerih, kava s prijatelji, … Vsekakor se morate držati tistega, kar vas veseli, pa če se vam ljubi ali ne. Le tako boste lahko vsaj za nekaj časa pozabili na težave.

Problemi v nosečnosti

Noseče ženske, ki doživljajo kroničen stres tvegajo, da bodo rodile otroka s premalo kilogrami. Zato si morate v takšnih časih vzeti čas samo zase in se pomiriti. Pa čeprav to traja le 5-10 minut, glavno je, da zopet občutite mir.

.

NAJNOVEJŠE