0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKaj nam lahko hitro pomaga pri zaprtju?

Kaj nam lahko hitro pomaga pri zaprtju?

MORDA VAS ZANIMA

Za zaprtje je najpogosteje kriva kombinacija neustrezne prehrane, v kateri primanjkuje vlaknin, in nezadostne količine gibanja. Dolgotrajnejše težave z odvajanjem blata so nedvomno zelo neprijetne in pogosto tudi precej boleče. Verjetno ste že slišali, da sta dve zelo učinkoviti živili za premagovanje zaprtja lanena semena in suhe slive.

- Oglas -

Kaj pomaga pri zaprtju? - Voda z limono

Tokrat pa vam predstavljamo še tri druge možnosti, ki se pogosto izkažejo za odlično pomoč, ko prebava ne deluje tako, kot bi morala. Pomagate si lahko le z eno izmed spodnjih metod ali pa jih združite – tako bodo rezultati zagotovo še boljši. Seveda pa ne smete pozabiti niti na obilico svežega sadja in zelenjave, ki bosta vašemu telesu priskrbela prepotrebno dozo vlaknin.

Voda z dodatkom limoninega soka

Zelo pomemben ukrep v primeru zaprtja je, da poskušate popiti čim več tekočine. Še posebej priporočljiva je topla voda, najbolje že na tešče. Za še učinkovitejšo spodbudo prebave pa poskrbi dodatek limoninega soka. Za približno 2,5 decilitra tople vode uporabite sveže iztisnjen sok polovice limone.

- Oglas -

Kokosovo olje

Mnogi ljudje si v boju z zaprtjem oziroma upočasnjeno prebavo pomagajo kar s kokosovim oljem. Priporočamo, da ga najprej stalite, nato pa vsako jutro ali pa pred kosilom zaužijete ½ žlice do 1 žlico tega olja. Če želite, lahko malce kokosovega olja vmešate tudi v svojo jutranjo kavo ali čaj, ki bosta imela tako polnejši, rahlo kremast okus in teksturo.

Kombuča

V zadnjem času se ogromno govori o kombuči, izjemno zdravem probiotičnem napitku, ki ga lahko pripravite kar sami (za to boste potrebovali kulturo kombuče, torej združbo specifičnih bakterij in kvasovk). Kombučo pa je mogoče vse pogosteje zaslediti tudi na policah naših trgovin, predvsem tistih, specializiranih za zdravo prehrano. V osnovi gre za fermentiran čaj, ki po okusu nekoliko spominja na mošt. Zaradi fermentacije je kombuča polna koristnih bakterij (probiotikov), ki pomagajo pri vzpostavitvi optimalne črevesne flore. Prav pomanjkanje koristnih bakterij v črevesju je namreč lahko eden izmed povodov za zaprtje.

.

NAJNOVEJŠE