0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaBrezplačen obrok za družine, ki za mizo ne prinesejo telefona

Brezplačen obrok za družine, ki za mizo ne prinesejo telefona

MORDA VAS ZANIMA

Pametni telefoni nas danes spremljajo na praktično vsakem koraku. Tako je mogoče tudi v restavracijah opaziti, da se vse več ljudi precej bolj posveča svojemu telefonu kot sogovornikom za mizo. Tovrstni prizori so lahko še posebej vznemirjajoči, ko gre za družine z (majhnimi) otroki. V britanski restavraciji z italijansko hrano Frankie and Benny’s so se zato odločili, da poskušajo nekaj spremeniti. Domislili so se zelo zanimive akcije, ki je namenjena prav temu, da bi družine vsaj v času obrokov preživele nekaj kakovostnega skupnega časa …

- Oglas -

Restavracija

Starši bolj uživajo v družbi pametnega telefona kot lastnih otrok?

Številne raziskave kažejo, da ima vseprisotnost pametnih telefonov precej negativnih vplivov na zdravje. Ljudje na primer posvečajo manj prostega časa športni aktivnosti, modra svetloba, ki jo oddajajo tehnološke naprave, je kriva za porast težav s spanjem, vse več je težav z vidom itn. Po drugi strani pa tehnologija vpliva tudi na duševno zdravje prebivalstva.

Zaradi pomanjkanja pristnih medčloveških stikov je vse več osamljenosti, razpoloženjskih motenj ipd. Pri tem je treba poudariti, da so zgledi staršev pogosto tisti, ki imajo izjemno velik vpliv na otroke. Poleg vseh naštetih težav so vodilne pri restavraciji Frankie and Benny’s k domiselni akciji spodbudili tudi rezultati ankete, v kateri je kar 70 odstotkov otrok odgovorilo, da imajo občutek, da njihovi starši precej bolj uživajo med uporabo telefona kot ob preživljanju časa z njimi.

- Oglas -

Pri omenjeni restavraciji so se tako odločili, da bodo v obdobju med 29. novembrom in 7. decembrom nagradili vse družine, ki bodo telefone pustile pri vhodu. Za nagrado bodo otroci jedli povsem brezplačno.

Začasna akcija, ki pa se bo morda razvila v stalno

Družine seveda ne bodo prisiljene k temu, da se med obrokom odpovedo svojim pametnim telefonom, ampak bodo imele povsem svobodne roke pri odločitvi. Predstavniki restavracije Frankie and Benny’s so dejali, da se bodo na podlagi odzivov gostov odločili, ali je smiselno podaljšati akcijo.

Njihov glavni namen je sicer ta, da pomagajo pri tem, da se odtujene družine ponovno zbližajo in začnejo uživati v času, ki ga preživijo skupaj. Gre torej za nekakšen začasni izlet v preteklost, ko je preganjanje dolgčasa zahtevalo precej več izvirnosti kot danes.

.

NAJNOVEJŠE