Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Zdravje & prehranaJurčki v smetanovi omaki

Jurčki v smetanovi omaki

MORDA VAS ZANIMA

Jurčke očistite in jih narežite na lističe. Čebulo olupite in sesekljajte, seseklajte pa tudi šop peteršilja. V ponev dajte maslo in olje in vse skupaj segrejte, ter jurčke prepražite. Nato dodajte sol, poper, čebulo in limonin sok, nariban muškatni orešček in vse skupaj dobro premešajte. Gobe pražite tako dolgo, da tekočina zavre in se čebula zmehča. Vse skupaj zalijte z vinom in sladko smetano in pustite, da malce vre. Nato zmešate kislo smetano in moko in dodamo gobovi omaki, Jurčki v smetanovi omakivse skupaj pustite vreti 2 minuti. Ko končate samo še primešajte sesekljan paradižnik in omaka je pripravljena!

- Oglas -

Sestavine:

  • 800 g jurčkov
  • 50 g čebule
  • 80 g masla
  • 50 ml belega vina
  • Sol
  • Poper
  • Limonin sok
  • Peteršilj
  • 2 žlici sončničnega olja
  • Muškatni orešček
  • 125 ml sladke smetane
  • 150 g kisle smetane
  • 1 žlica pšenične bele moke

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×