Jurčki v smetanovi omaki

    Jurčke očistite in jih narežite na lističe. Čebulo olupite in sesekljajte, seseklajte pa tudi šop peteršilja. V ponev dajte maslo in olje in vse skupaj segrejte, ter jurčke prepražite. Nato dodajte sol, poper, čebulo in limonin sok, nariban muškatni orešček in vse skupaj dobro premešajte. Gobe pražite tako dolgo, da tekočina zavre in se čebula zmehča. Vse skupaj zalijte z vinom in sladko smetano in pustite, da malce vre. Nato zmešate kislo smetano in moko in dodamo gobovi omaki, Jurčki v smetanovi omakivse skupaj pustite vreti 2 minuti. Ko končate samo še primešajte sesekljan paradižnik in omaka je pripravljena!

    Sestavine:

    • 800 g jurčkov
    • 50 g čebule
    • 80 g masla
    • 50 ml belega vina
    • Sol
    • Poper
    • Limonin sok
    • Peteršilj
    • 2 žlici sončničnega olja
    • Muškatni orešček
    • 125 ml sladke smetane
    • 150 g kisle smetane
    • 1 žlica pšenične bele moke
    Povejte svoje mnenje - kometirajte