Juha iz belega fižola in kvinoje

    Le komu, tudi tistim, ki niso vegani ali vegetarijanci, ne zadiši občasno tudi okusna zelenjavna juha? Tokrat nam je Lidija pripravila recept za juho iz belega fižola in kvinoje.

    juha iz belega fižola in kvinojeSestavine:
    1 korenje
    1/3 pora
    2 stroka česna
    2 lovorjeva lista
    1/5 skodelice kuhane kvinoje iz eko pridelave (dobi se v zdravih trgovinah)
    olje
    4 žlice paradižnikove omake
    *2 žlici moke (ni nujno, v kolikor nočete ali ne marate moke)
    sol
    bazilika

    Priprava:
    Kvinojo skuhamo v osoljenem kropu, da se zmehča. Por narežemo, korenje očistimo, olupimo in prav tako narežemo na kolobarje. Na dveh žlicah olja popražimo korenje in por, dodamo *2 žlici moke, popražimo, nato dodamo paradižnikovo mezgo, malo popražimo, dodamo fižol in zalijemo z vodo. Nato dodamo še stroke česna, lovorjeve liste, solimo in dodamo baziliko. V juho stresemo kuhano kvinojo in kuhljamo še kakih 10 – 15 min. Postrežemo s kruhom.

    kvinoja
    Kvinoja/Quinoa, pridelana na ekološki način.
    kuhana kvinoja
    Kvinojo najprej skuhamo.
    Por in korenje
    Narežemo por in korenje
    Beli fižol
    Beli fižol.
    sestavine juhe popražimo
    Popražimo na olju dodamo moko za (prežganje) …
    juha in paradižnikova mezga
    Dodamo paradižnikovo mezgo …
    fizolova juha
    Dodamo fižol, zalijemo z vodo, dodamo še kvinojo, začimbe …
    juha iz belega fizola in kvinoje
    Kuhamo in juho mešamo, da se sestavine ne primejo na dnu posode.

    Avtor in foto: Lidija Dornik

    Povejte svoje mnenje - kometirajte

    2 KOMENTARJI

    1. Živjo!

      Ravnokar sem poskusila vaš recept, ki se je odlično posrečil!
      Sem pa dodala še lističe curryja in žajblja (poleg lovora), ščep sladke paprike, peteršilj, timijan in šetraj, pa brez moke, tekstura pa je bila vseeno gosta, skoraj kot pri mineštri.
      Lp!

    Comments are closed.