0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaOkusen domači čebulni kruh

Okusen domači čebulni kruh

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno vsi poznamo čebulni kruh, si ga pa le malokrat privoščimo, saj komercialne razčice niso tako dobre, kot pravi domači okusni čebulni kruh. Da pa nebi bili prikrajšani, objavljamo recpet za čebulni kruh, ki si ga lahko tudi z malo kuharskimi sposobnostmi pripravite sami doma.

- Oglas -

Čebulni kruh

In kako pripravimo domači čebulni kruh?

Sestavine:

  • 1 kg moke
  • 3 čebule
  • sol
  • olje
  • mlačna voda
  • 1 kocka svežega kvasa
  • žlička sladkorja

Priprava:
Kocko kvasa, žličko sladkorja zalijemo z mlačno vodo in počakamo, da se dvigne. Vmes na tanko narežemo čebulo, pa še počez, da so koščki manjši in jo prepražimo na olju. Najprej na malem ognju, da izpari vsa voda, potem ogenj povečamo, da postane crispy rjava, pazit, morate mešat in bit zdraven, da se ne zažge, sicer je grenka!!! Vmes, ko jo pražimo jo posolimo s kako žlico soli. Ko je prepražena jo damo na krožnik in ohladimo do mlačnega. (če je premalo spražena, ostane v kruhu mehka in sluzasta, kar pa, sploh v mrzlih kosih kruha ni najbolj dobro). Na sliki vidite, kako naj bi to zgledalo. *Tisti, ki ne marate toliko čebule, jo dajte manj. Jaz sem s tem praženjem naredila celo znanost in razturam v nulo, da je čebula top za v kruh.

- Oglas -

Naprej zmešamo moko, dodamo kvasni nastavek, mlačno vodo, prepraženo čebulo in malo soli. Zmešamo, pustimo da vzhaja, pregnetemo in damo v pekač, ki smo ga prej premazali z malsom ali oljem. Pečemo na 200* c, potem zmanjšamo na 180*c.

Prepražena čebula
Prepražena čebula …
Masa za čebulni kruh
Zmešamo vse skupaj …
Vzhajano testo za čebulni kruh
Takole, vzhajamo in ga nato pečemo na 200*c, potem zmanjšamo na 180*c …
Pečen čebulni kruh
In čebulni kruh je pečen!
.
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE