Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaOkusen domači čebulni kruh

Okusen domači čebulni kruh

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno vsi poznamo čebulni kruh, si ga pa le malokrat privoščimo, saj komercialne razčice niso tako dobre, kot pravi domači okusni čebulni kruh. Da pa nebi bili prikrajšani, objavljamo recpet za čebulni kruh, ki si ga lahko tudi z malo kuharskimi sposobnostmi pripravite sami doma.

- Oglas -

Čebulni kruh

In kako pripravimo domači čebulni kruh?

Sestavine:

  • 1 kg moke
  • 3 čebule
  • sol
  • olje
  • mlačna voda
  • 1 kocka svežega kvasa
  • žlička sladkorja

Priprava:
Kocko kvasa, žličko sladkorja zalijemo z mlačno vodo in počakamo, da se dvigne. Vmes na tanko narežemo čebulo, pa še počez, da so koščki manjši in jo prepražimo na olju. Najprej na malem ognju, da izpari vsa voda, potem ogenj povečamo, da postane crispy rjava, pazit, morate mešat in bit zdraven, da se ne zažge, sicer je grenka!!! Vmes, ko jo pražimo jo posolimo s kako žlico soli. Ko je prepražena jo damo na krožnik in ohladimo do mlačnega. (če je premalo spražena, ostane v kruhu mehka in sluzasta, kar pa, sploh v mrzlih kosih kruha ni najbolj dobro). Na sliki vidite, kako naj bi to zgledalo. *Tisti, ki ne marate toliko čebule, jo dajte manj. Jaz sem s tem praženjem naredila celo znanost in razturam v nulo, da je čebula top za v kruh.

Naprej zmešamo moko, dodamo kvasni nastavek, mlačno vodo, prepraženo čebulo in malo soli. Zmešamo, pustimo da vzhaja, pregnetemo in damo v pekač, ki smo ga prej premazali z malsom ali oljem. Pečemo na 200* c, potem zmanjšamo na 180*c.

Prepražena čebula
Prepražena čebula …
Masa za čebulni kruh
Zmešamo vse skupaj …
Vzhajano testo za čebulni kruh
Takole, vzhajamo in ga nato pečemo na 200*c, potem zmanjšamo na 180*c …
Pečen čebulni kruh
In čebulni kruh je pečen!
Prejšnji članekRedfordov hrošč
Naslednji članekJuha iz belega fižola in kvinoje

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×