0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Jože Majes SvetujeAli nas res boli srce + Naredite si kapljice za krepitev srca

Ali nas res boli srce + Naredite si kapljice za krepitev srca

MORDA VAS ZANIMA

Brez dvoma je srce naš najpomembnejši organ. Za srčnožilnimi boleznimi umre še vedno največ ljudi. Za bolnike s srčnimi boleznimi je značilno še nekaj – pogostokrat izgubijo voljo do življenja in se kar vdajo v usodo. Srce so ljudje od nekdaj povezovali tudi z ljubeznijo. To nam pove, da čustva, pa naj bodo lepa ali slaba, prizadenejo srce. Razlog je seveda stres, ki ga povzroči uslišana ali neuslišana ljubezen.

- Oglas -

majes-kaplice

Najpogostejše bolezni srca in ožilja

Pa poglejmo, katere so najpogostejše bolezni srca in ožilja, strokovno kardiovaskularne bolezni:

 1. koronarna bolezen
 2. previsok ali tudi prenizek srčni tlak
 3. arterioskleroza
 4. angina pektoris
 5. kronično srčno popuščanje
 6. okvara srčnih zaklopk
 7. aritmija
 8. srčni infarkt

Naštel sem samo nekaj glavnih srčnih boleznih. Tu bi naštel še nekaj glavnih bolezni ožilja: slaba prekrvavitev, zamašene žile dovodnice na vratu, ki s hrano in kisikom oskrbujejo naše možgane, zamašene kapilare, žilne rane, ki nastanejo zaradi neprekrvavitve, in tromboza.

- Oglas -
 1. Pod pojmom koronarna bolezen razumemo, da so arterije, ki oskrbujejo srce s krvjo, zamašene z holesterolnimi oblogami oziroma tako zamašene, da srce ne dobi dovolj hrane in kisika za svoje delovanje. Če bolezni na zdravimo, se arterije vse bolj mašijo in možnosti za infarkt so vse večje. Bolezen lahko pripelje do srčnega popuščanja in do nenadne srčne smrti.
 2. Angina pektoris je posledica koronarne bolezni. Zaznamo jo tako, da zaznamo bolečine pod prsnico in v obeh rokah, največkrat v levi roki. Vzrok je največkrat lahko stres.
 3. Previsok ali prenizek krvni tlak. Kronično povišan nezdravljen krvni tlak lahko pripelje do srčnega infarkta. Prenizek krvni tlak ni smrten, ljudje pa se ob nizkem srčnem tlaku slabo počutijo.
 4. Kronično srčno popuščanje. Ta bolezen bolnike prizadene največkrat v starosti. Je posledica infarkta in nezdravega življenja. Ljudje, ki so uživali preveč alkohola, soli, kadili, posledično dobijo to okvaro. Največkrat bolniki ne zmorejo običajnih naporov in nabira se jim voda v spodnjih okončinah in v pljučni votlini.
 5. Okvara srčnih zaklopk. Srce je votla mišica. Znotraj so srčni prekati, katerih delovanje urejajo srčne zaklopke. Srce ima štiri srčne zaklopke. Težava nastopi, ko zaklopke bodisi ne tesnijo bodisi največkrat zaradi starosti kalcinirajo. Zaradi nepravilnega delovanja srčnih zaklopk se nam pojavi aritmija, ki jo povzročijo alkaloidi (pretirano pitje kave) ali stres. Danes kirurgi to rešujejo z operacijo na odprtem srcu, ko okvarjene zaklopke zamenjajo.
 6. Do srčnega infarkta pride, ko se zamaši ena od koronarnih žil. Do tega napada pride nenadoma, zazna pa se z bolečino pod prsnico. Vzrok je največkrat nenaden hud stres.
 7. Pogosto pa smo priča, ko smrt prizadene vrhunskega športnika ali pa preveč ambicioznega rekreativca. Športnik začne navajati srce na napore največkrat v rani mladosti. S povečanimi napori se srčna mišica tudi povečuje. Znano je, da ima vrhunski športnik v vztrajnostnih športih (tek na smučeh, tekači na dolge proge, kolesarji ) do petkrat povečano srčno mišico.

Zato je nevarnost za športnike v teh športih tekmovati po 40. letu starosti. Srčna mišica v teh letih ni več tako elastična kot v mladih letih. Zato tudi priporočajo vrhunskim športnikom, da ob koncu kariere z aktivnostmi prenehajo postopoma.

Poškodbam so izpostavljeni tudi rekreativci, ki se v mladosti niso ukvarjali s športom. Njihovo srce ni navajeno velikih naporov. Nenadne povišane aktivnosti pa dostikrat pripeljejo do poškodbe srca.

Srce

In kaj priporočamo v tradicionalni slovenski medicini?

 1. Zmerno življenje brez stresa.
 2. Za težave z aritmijo priporočamo tinkturo črne mete (lat. Marrubium vulgare).
 3. Za odpravljanje holesterolnih oblog priporočamo čajno mešanico, ki ji mi rečemo Mladost in je v bistvu izboljšana Ašičeva mešanica KRRT. Sestavljena je iz devetih rastlin.
 4. Za starostno popuščanje srca priporočamo tinkturo, ki odvaja vodo, in pa tinkturo, ki je sestavljena iz gloga, deljenolistne srčnice in melise. Isto tinkturo ali čaj priporočamo za okvaro srčne mišice.
 5. Za težavo pri aterosklerozi imamo zato posebno čajno mešanico.

Pri povišanem krvnem tlaku, ki mu botruje kar nekaj vzrokov, priporočamo zmanjšanje uporabe soli, hrane, ki vsebuje veliko soli, živalskih maščob in razvad kot so kajenje, pitje prekomerne količine alkohola. Priporočamo čim več letom primernega gibanja, življenje na lokacijah, kjer ni hrupa, sevanj in kjer je zrak neonesnažen. Šele nato pride na vrsto tinktura ali čaj Srček in seveda pripravki iz česna.

Velika težava starostnikov so žilne rane na spodnjih okončinah in ne prekrvavljene spodnje okončine. Taki ljudje imajo črne noge in stalno jih zebe. Tudi njim priporočam letom primerno gibanje, knajpanje, pitje čajev za čiščenje ožilja in pa mazila, ki povečajo prekrvavitev. Takšno je na primer smolnato mazilo. Še večja težava so tako imenovane težko celjive žilne rane starostnikov. Vendar o tem kdaj drugič.

- Oglas -

Kapljice za močno srce

Kapljice za krepitev srca, zniževanje pritiska

Potrebujemo :

 • 40 g deljenolistne srčnice,
 • 40 g glogovih cvetov,
 • 20 g melise,
 • 1 liter domačega žganja (40- do 50-odstotnega).

Postopek:

 1. Posušene rastline med seboj dobro premešamo in stresemo v 2-litrski kozarec.
 2. Prelijemo z 1 litrom domačega žganja in dobro pretresemo.
 3. Po 21 dneh (v senci ali na polici, ne na soncu) precedimo in nalijemo v stekleničke s kapalko.
 4. Uživamo 3-krat na dan po 25 kapljic.
.

NAJNOVEJŠE