0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiJennifer Aniston: Slovo od eko hiše

Jennifer Aniston: Slovo od eko hiše

MORDA VAS ZANIMA

Pri svojih 42-ih ima eno najbolj zavidljivih postav v Hollywoodu, prehranjuje se s hrano za dojenčke, brez zelenjave in sadja si ne predstavlja življenja, prav tako ne brez joge in jutranjega teka po plaži. V začetku leta je presenetila z novico, da prodaja svojo sanjsko, energetsko varčno hišo, v katero je vložila 15 milijonov dolarjev in precej svojega dragocenega časa.

- Oglas -

Jennifer AnistonSlovo od sanjske eko hiše!

Ko se je pred petimi leti prikupna Jennifer Aniston odločila, da kupi vilo na Beverly Hillsu, je najprej poskrbela za montažo sončnih celic, zmanjšanje porabe vode in številne ostale okolju prijazne ukrepe ter organske materiale. Prenova jo je stala že omenjenih petnajst milijonov dolarjev, medtem, ko je za hišo odštela dobrih trinajst milijonov ameriških zelencev. Na svoj prijazen dom je bila zelo navezana (dala mu je celo ime in sicer ‘Ohana’, kar po havajsko pomeni ‘družina’), in prav zato je tudi njene prijatelje presenetilo, da se je odločila hišo prodati. Za revijo People je igralka povedala: »Ko sem bila poleti v Londonu, sem se zbudila sredi noči in nisem in nisem mogla zaspati. Spoznala sem, da moram poenostaviti svoje življenje. Moram prodati svojo vilo, sem si rekla. Čeprav sem jo komaj dokončno uredila in je bilo to moje srce, moj projekt, moja ljubezen, sem spoznala, da je to preveč zame.«

Tako je na terasi prečudovite vile organizirala še zadnjo zabavo za svoje najbližje in dan po tem ključe zaupala novemu lastniku, ki je za svoj novi dom odštel vrtoglavih 38 milijonov dolarjev.

Joga in kolebnica

A to še ne pomeni, da zvezdnica, ki jo trenutno gledamo na velikem platnu v filmu ‘Kako se znebiti šefa?’, ne bo ostala zvesta ekološkemu načinu življenja. Še naprej bo uporabljala organsko kozmetiko in materiale ter pridno reciklirala, nekaj časa predvsem na vzhodni obali ZDA, kjer si je v mestu New York že kupila dve stanovanji in kamor se za nekaj časa seli s fantom, igralcem Justinom Therouxom. S slednjim je avgusta preživela kar nekaj romantičnih dni na Havajih, kjer sta svoji izklesani postavi nastavljala soncu med jutranjim tekom in kolesarjenjem, in dokazala, da niti med dopustom ne varata svojega zdravega jedilnika. Justin se je namreč vsak dan odpravil po nakupih v trgovino z bogato ponudbo organskih izdelkov, za sladico pa sta si privoščila predvsem sveže kokose, ki sta jih sproti kupovala ob cestnih postajališčih. Vprašanje je le, če se tudi igralkin izbranec poslužuje diete s hrano za dojenček kot to že nekaj časa počne Anistonova. Verjetno ga lažje pripravi do tega, da z njo trikrat na teden po trideset minut skače s kolebnico ali pa obišče tečaj joge.

- Oglas -

»O, bog, po tem, ko sem začela delati jogo, kar nisem mogla verjeti kako se je spremenilo moje telo. Menim pa, da se treba tudi zmigati, narediti nekaj za srce,« je lani za revijo Shape povedala Anistonova, ki se sobnega kolesa poslužuje predvsem takrat, ko nima veliko časa.
A ne pozabite tisti, ki se morda navdušujete nad jogo in bi radi dosegli izjemne rezultate – poleg vaj je izredno pomembna tudi uravnotežena prehrana s čim manj belega sladkorja. Rjavi riž, za posladek pa namesto čipsa in mlečne čokolade raje pest mandljev in sadje. Ali kot pravi naša, z leti vse bolj seksi, eko zvezda: »Vedno poizkušam spati vsaj osem ur na noč in seveda, voda, voda, voda! Spijem je približno tri litre na dan. Kar se pa gibanja tiče, se vsi pritožujejo, da nimajo časa – res pa je, da lahko že dvajset minut intenzivne vadbe na dan prinese lepe spremembe!«

N.K., Foto: BLITZ

.

NAJNOVEJŠE