0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKako pravilno skuhamo čaj

Kako pravilno skuhamo čaj

MORDA VAS ZANIMA

Čaj pripravimo iz svežih ali posušenih zdravilnih rastlin oziroma zelišč. Merica za eno skodelico je 5 do 10 g, to je približno ena zvrhana čajna žlička. Posušene zdravilne rastline hranite v papirnatih vrečkah ali škatlah, nikakor pa ne v polivinilastih vrečkah.

- Oglas -

Če želite pripraviti čajni napitek iz svežih rastlin, lahko 3 do 5 svežih, drobno narezanih rastlin, zvečer namočite v pol litra vode, zjutraj pa pogrejete do vrelišča. Če za namakanje ni časa, rastlino le poparite, počakajte 10 minut, nato pa jo precedite. Ko čaj zavre, ga odstavite, precedite pa šele po 3 do 5 minutah.

Kuhanje čaja

Nabiranje zdravilnih rastlin

Vsekakor je najboljši čaj tisti, za katerega sami naberemo zelišča, če pa nimate časa za nabiranje, so najboljša alternativa že pripravljeni čaji in čajne mešanice, ki se dobijo v specializiranih trgovinah z zdravo prehrano ali na tržnicah.

- Oglas -

Pitje čaja

Čaj pijemo po požirkih, 2 do 3 skodelice na dan. Zdravljenje z eno vrsto čaja traja od enega do treh tednov, bolj učinkovite pri odpravi bolezni so mešanice čaja iz večih rastlin, ki jih lahko pijete tudi do treh mesecev, odvisno od stopnje bolezni. Pri resnejših boleznih svetujemo posvet pri zdravniku, saj imajo tudi čaji mejo svoje učinkovitosti.

Čaja praviloma ne sladkamo, če pa vam okus ni všeč, je naboljše sladilo za čaj žlička medu, ki jo vmešamo v topel čaj, ki ne sme imeti višje temperature od 40 stopinj, saj v tem primeru zdravilne učinkovine medu izgubijo svojo moč. Za še več vitamina C lahko čaju dodamo tudi nekaj limoninega soka.

.

NAJNOVEJŠE