Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaJe bolje jesti stoje?

Je bolje jesti stoje?

MORDA VAS ZANIMA

Ljudje bi morali tu in tam jesti in početi druge aktivnosti stoje, menijo na Finskem. Tamkajšnje ministrstvo je državljane, ki se, podobno kot v preostalem razvitem svetu, premalo gibljejo in preveč sedijo, že pozvalo, naj občasno stoje berejo časopis, spijejo kavo in gledajo televizijo, saj je to koristno za zdravje.

- Oglas -

Tudi na Finskem so vse bolj zaskrbljeni zaradi kopičenja zdravstvenih težav, ki jih prinaša sedeč življenjski slog. Po raziskavah sodeč, Finci kar tri četrtine časa, v katerem so budni, preležijo ali presedijo. Podobno je tudi v drugih državah razvitega sveta.

jesti stoje

Veliko sedijo že otroci, vse več je predebelih

Iz sedečega življenjskega sloga niso izključeni niti otroci, ki veliko časa preživijo za pametnimi telefoni in računalniki. To je tudi eden od razlogov, zakaj je vse več današnjih otrok predebelih. Statistika je alarmantna tudi v Sloveniji – naši otroci so po zadnjih raziskavah na letvici predebelih četrti na svetu, za nami so celo Američani. Strokovnjaki svetujejo, da otroci dnevno ne bi smeli sedeti več kot eno uro skupaj.

Kam vodi sedeč življenjski slog?

Pretirano sedenje, v katerega smo zaradi službe, uporabe računalnikov, vožnje z avtomobilom ipd. včasih resnično prisiljeni, vodi v številne zdravstvene težave, kot so obolenja srca in ožilja, mišic in kosti ter debelost. Za tiste, ki sedijo več kot sedem ur na dan, vsaka naslednja ura sedenja poveča tveganje za smrt za kar pet odstotkov, še pravijo finski strokovnjaki.

Kaj pomaga?

- Oglas -

Morda bi se morali tudi v Sloveniji držati finskega nasveta: pomaga že, če preprosto vstanemo in se začnemo gibati. Sedenju se izogibajmo vedno, ko je to mogoče. Namesto z avtom se na pot podajmo s kolesom ali peš, v avtobusih ne sedimo, ampak raje stojmo in z avtobusa izstopimo eno postajo prej (če na tak način opravimo 300 m več, to v enem letu nanese 150 km!), fizično aktivnost pa skušajmo ohranjati tudi na delovnem mestu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×