Ta hiter in enostaven recept, primeren za večerjo ali pozno kosilo, ko enostavno nimamo volje za karkoli, prihaja izpod rok Dr. Lorena Cordaina, enega najbolj splošno priznanih in vodilnih svetovnih strokovnjakov s področja naravne prehrane naši kamenodobnih prednikov in evolucijske medicine ter pisca kopice znanstvenih člankov in tudi knjig. Recept je količinsko izračunan za 4 osebe. Več o paleo dieti najdete tukaj.
Sladki krompir postaja priljubljen tudi pri nas, čeprav ga ljudje uživajo že nekaj tisočletij. Ker je poln vitaminov B6, C, D, železa, magnezija in kalija, je odlična zamenjava navadnega krompirja.
Ponvičniki iz sladkega krompirja in gob s špinačo
Opombe: Skodelica drži približno 2,2 dl.
- 8 jajc,
- 450 g sladkega krompirja,
- skodelica narezanih gobic,
- ½ skodelice drobno narezane čebule,
- ¼ skodelice mandljeve moke,
- 3 stroki drobno nasekljanega česna,
- 6 žlic olivnega olja,
- ½ žličke zdrobljene rdeče paprike,
- ½ žličke soli,
- 200 g špinače,
- nastrgana lupina limone.
Priprava:
V posodi zmešamo jajca, krompir, gobe, čebulo, moko in začimbe. Ponev namažemo z oljem in spečemo ponvičnike. Posamezno stran pečemo približno 2 minuti, da so ponvičniki zlato-rjavo zapečeni iz obeh strani. Za prilogo pripravimo špinačo, ki jo malce popečemo na olivnem olju, da upade ter jo ponudimo skupaj s paleo ponvičniki. Dober tek!