Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeOrgansko iz kitajske? Ne, hvala!

Organsko iz kitajske? Ne, hvala!

MORDA VAS ZANIMA

Če želite jesti ekološko pridelano hrano, ki jo v tujini najdemo pod izrazom organska hrana (organic food), se poslužujte predvsem hrane v vaši bližnji okolici. Izdelki, rastline in konvencionalna živila, ki se oglašujejo kot organski, a so narejeni na Kitajskem so po nedavnem poročanju bili razglašeni za ponaredke ali celo strupene izdelke. Prevare zajemajo riž in mnoge druge prehrambne izdelke, ki vsebujejo visoke koncentracije arzena. Zakaj je izdelek iz Kitajske težko imenovan kot organski (ekološko pridelan)?

- Oglas -

organska hrana

  1. VSEBNOST TEŽKIH KOVIN

Tudi, če je izdelek certificiran kot organski, kar pomeni, da proizvajalec za rast svojih rastlin ne sme dodati pesticidov, herbicidov, težkih kovin in drugih toksinov, ni nobenih pravil in predpisov glede okoljskih dejavnikov, kot je onesnaževanje. Kmet na Kitajskem lahko uporabi vodo z živim srebrom in določene kemikalije ter s tem obdrži ekološko oznako na svojih izdelkih. Veliko krajev na Kitajskem je namreč močno onesnaženih, zaradi slabše sledljivosti izdelka pa se stežka pridobi več informacij o samem izdelku ali rastlini.

  1. KITAJSKA NIMA OKOLJSKIH PREDPISOV

Kitajska je skoraj na pragu okoljske katastrofe, saj je pomanjkanje regulacije povzročilo državi rekordno onesnaženje, predvsem v Pekingu. Študije so pokazale, da je onesnaženih vsaj 40% rek in 90% podtalnice, poroča The Guardian. To je ravno tista voda, s katero se zaliva »ekološke« pridelke in kjer ni urejenega nadzora. Poleg tega pa je onesnažena vsaj 1/5 kmetijskih zemljišč v državi.

  1. AGENCIJE IN VLADNE SLUŽBE NA KITAJSKEM NE DELUJEJO PRAVILNO

Na Kitajskem sploh nimajo nobenega organa ali agencije, ki bi pomagal razreševati težave kupcev o ponaredkih ekoloških proizvodov. Na Kitajskem se ekološki certifikati lahko preprosto kupijo, potem pa proizvodnja od tod naprej poteka na neekološki način.

  1. ZELIŠČA IZ KITAJSKE BOGATA S KONTAMINIRANIM SVINCEM

- Oglas -

Ker ima veliko zelišč razstrupljevalne lastnosti, lahko zlahka absorbirajo težke kovine. Klorela iz Kitajske ima največje vrednosti aluminija, arzena, klamidija in svinca. Čeprav ni ekološko, mnogo kmetov, ki proizvaja zeleni čaj, uporablja prepovedane kemikalije, je pred kratkim poročal Greenpeace. Ekološkemu certificiranju na Kitajskem ni mogoče zaupati, zato se ob imenih »organski zeleni čaj« porajajo dvomi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×