0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaOlje bergamotke in njegovi zdravilni učinki

Olje bergamotke in njegovi zdravilni učinki

MORDA VAS ZANIMA

Bergamotka je citrus, ki ga ne uporabljamo v prehrani. Bergamotka namreč gojijo predvsem zaradi njegovega dragocenega eteričnega olja, ki na telo učinkuje izjemno blagodejno. Učinkovito je pri zmanjševanju tesnobnosti in izboljšuje razpoloženje ter pomaga, da lažje zaspite. Uporabljajo ga za aromatiziranje črnega čaja, ki ga poznamo kot Earl Grey. Preverite, na kakšne načine bo še koristilo vašem telesu in kako ga lahko uporabite.

- Oglas -

Bergamotka

Bergamotka pomaga pri zdravljenju vnetja sečil

Bergamotkino olje ima antiseptične in proti vnetne lastnosti, zato lahko pomaga pri zdravljenju infekcij. Posebej učinkovito je pri blaženju vnetja sečil. Pripravite si kopel, ki bo pomagala ublažiti simptome vnetja sečil.

Sestavine:

- Oglas -
  • 3 kapljice bergamotkinega olja,
  • 3 kapljice eteričnega olja sivke,
  • 3 kapljice eteričnega olja čajevca,
  • skodelica navadnega jogurta.

Olja nakapajte v jogurt in dobro premešajte. Kad napolnite s toplo vodo, dodajte sestavine in se namakajte deset minut.

Blaži bolečine

Olje bergamotke lajša bolečine. Pomaga predvsem pri blažitvi glavobola in bolečih mišicah. Uporabite ga lahko tako, da v žlico olivnega olja dodate tri kapljice bergamotkinega olja in nanesite na mesto bolečine.

Uravnava apetit

Nekateri ljudje zaradi stresa iščejo tolažbo v hrani, spet drugi pa imajo pomanjkanje apetita. Bergamotka naj bi vam na naraven način pomagal uravnavati apetit, pospešuje prebavo, zmanjšuje napihnjenost. Za boljšo prebavo zmešajte čajno žličko olivnega olja z dvema kapljicama bergamotkino olja, dvema kapljicama olja kamilice in koromača ter z dobljeno zmesjo pred spanjem masirajte področje trebuha.

.

NAJNOVEJŠE