Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaSi želite slane hrane?

Si želite slane hrane?

MORDA VAS ZANIMA

Ste opazili pri sebi nenavadno slo po slani hrani? Za vašo željo in hrepenenje namreč obstaja preprosta razlaga, saj je tudi sol, včasih tako zaničevana, potrebna za naše življenje, le v majhnih količinah. Raziskave so pokazale, da je za povprečno odraslo osebo priporočljivo zaužiti manj kot 2,3 mg na dan. Če nadvse radi posežete po vrečki čipsa, celo raje kot po čem sladkem in si radi dosoljujete hrano, si preberite nekaj nasvetov o tem kako ustaviti to hrepenenje.

- Oglas -

slana hrana

Vaše telo potrebuje minerale

Prvi razlog, da si želite slane hrane je ta, da vaše telo ne dobi dovolj mineralov, kot so cink, magnezij, kalcij in drugi koristni minerali, ki bi vašemu telesu zagotovili, da deluje pravilno. Ti minerali predvsem poskrbijo za pretok krvi in za vaš prebavni sistem.

Dehidracija

Čeprav je vaše telo morda dehidrirano, lahko pošlje v vaše možgane nenavadne signale pri katerih si vi želite še več soli. Eden od razlogov, da je vaše telo odvisno od soli je ta, da sol v telesu zadržuje vodo. Ko postanete dehidrirani vaše telo zahteva sol, saj ta ohrani celice hidrirane. Zaradi preveč vadbe in premalo tekočine ter pitja alkohola ter želje po soli, lahko postanete dehidrirani.

Nadledvični žlezi

Če nadledvični žlezi nista dovolj aktivni, telo hrepeni po soli, kar se lahko odraža v obliki nizkega krvnega tlaka.

Gre za staro navado

- Oglas -

Izmed vseh naštetih razlogov, gre lahko zgolj za navado. Znan pregovor pravi: »Navada je železna srajca«, kar bi nekako v tem primeru pomenilo, da se stežka otresemo starih navad. Če ste hrano vedno dosoljevali, je zelo težko to kar naenkrat prenehati. Namesto soli lahko poizkusite s kakšnimi drugimi začimbami.

Kako zaustaviti željo po soli?

Najpomembneje je, da najprej ugotovite zakaj vaše telo hrepeni po soli, nato pa se odločite kako boste ukrepali. Če vam primanjkuje mineralov, boste v svojo dnevno prehrano umestili več sadja in zelenjave. Pijte veliko tekočine in začnite z majhnimi spremembami. Če vam dosoljevanje jedi predstavlja navado, se boste morali te navade znebiti ali pa jo občutno zmanjšati. Po nekaj tednih, ko se bo telo navadilo, ta želja ne bo več tako velika.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×